Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Nieuwe klus voor SBM positief'

Gepubliceerd op 8 november 2019 09:28 | Views: 4.170

HAL Trust 31 mrt

111,40 0,00 (0,00%)

SBM Offshore 31 mrt

12,04 +0,16 (+1,30%)

AMSTERDAM (AFN) - De nieuwe klus voor maritiem oliedienstverlener SBM Offshore in Guyana van ExxonMobil is positief nieuws. Dat meldde KBC Securities in een reactie.

SBM kreeg contracten voor het derde productie- en opslagschip (FPSO) van ExxonMobil in Guyana. Het betreffende schip gaat Prosperity heten en zal uiteindelijk worden afgemeerd om ongeveer 2 miljoen vaten ruwe olie te kunnen opslaan. Na de benodigde goedkeuringen begint SBM aan de constructiewerkzaamheden.

Het schip wordt gebouwd via het Fast4Ward-programma, waardoor FPSO's met grotere productiecapaciteit relatief snel kunnen worden gebouwd. KBC stelt dat het nieuws aangeeft dat dit programma steeds meer aanslaat in de markt. Het advies voor SBM is buy, met een koersdoel van 22 euro.

Overheid van Guyana

Analisten van ING gaven aan verrast te zijn door de mededeling van SBM omdat ExxonMobil nog niets had bekendgemaakt. Mogelijk heeft dat te maken met het ontbreken van goedkeuring van de overheid van Guyana wat weer samen kan hangen met de verkiezingen in het land. Toch denken de marktvorsers niet dat de deal, die positief is voor SBM, niet doorgaat. ING heeft een buy-advies met een koersdoel van 20 euro.

Het aandeel SBM noteerde vrijdag rond 09.40 uur vlak op 15,98 euro.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
HAL Trust 100% zegt kopen 2 stemmen
SBM Offshore 100% zegt kopen 7 stemmen

Gerelateerd

HAL Trust

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

SBM Offshore

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare