Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Boskalis straalt op lagere beurs

Gepubliceerd op 8 nov 2019 om 09:14 | Views: 4.610

Boskalis 17:35

21,12 -0,02 (-0,09%)

HAL Trust 17:36

143,40 -1,00 (-0,69%)

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam verloor vrijdag wat terrein. Ook de andere Europese beurzen stonden in het rood. Beleggers namen wat gas terug na de recente opmars en wachten vooral op de verdere ontwikkelingen aan het Amerikaans-Chinese handelsfront. Op het Damrak werd een handelsbericht van baggeraar en maritiem dienstverlener Boskalis goed ontvangen.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,3 procent lager op 595,59 punten. De MidKap daalde 0,1 procent tot 895,51 punten. Londen, Parijs en Frankfurt verloren tot 0,4 procent.

Boskalis prijkte bovenaan bij de middelgrote bedrijven met een winst van 8 procent. De onderneming presteerde naar eigen zeggen in het derde kwartaal veel beter dan in de eerste helft van het jaar. De omzet ging licht omhoog en het bedrijfsresultaat ging sterk vooruit. Ook voor de rest van het jaar is Boskalis positief gestemd. De chipbedrijven ASMI en Besi sloten de rij in de MidKap met minnen van 3,2 en 2,2 procent.

Altice Europe

Altice Europe won 4 procent. Het kabel- en telecomconcern promoveert naar de belangrijke MSCI Global Standard Indexes. Ook biotechnoloog Galapagos (plus 0,5 procent) krijgt een plekje in deze graadmeter van MSCI. Grootste daler in de AEX was ING met een verlies van 1,6 procent. Maaltijdbestelsite Takeaway voerde de stijgers aan met een winst van 0,8 procent.

Richemont zakte 5 procent in Zürich. De Zwitserse producent van luxegoederen had in de afgelopen zes maanden veel last van de protesten in Hongkong. Concurrent Swatch daalde 2 procent. IAG verloor 3 procent in Londen. Het moederconcern van luchtvaartmaatschappijen British Airways en Iberia is somberder geworden over zijn groeivooruitzichten.

Crédit Agricole

De Franse bank Crédit Agricole werd 3,6 procent lager gezet na publicatie van kwartaalcijfers. In Frankfurt verloor Allianz 2 procent ondanks dat de verzekeraar afgelopen kwartaal meer vertrouwen heeft gekregen in het behalen van zijn financiële doelen.

De euro was 1,1044 dollar waard, tegen 1,1043 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 1,1 procent tot 56,53 dollar. Brentolie kostte 0,9 procent minder op 61,72 dollar.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
Boskalis 100% zegt kopen 4 stemmen
HAL Trust 100% zegt kopen 2 stemmen

Gerelateerd

Boskalis Westminster Koninklijke

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

HAL Trust

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links