Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Toename Duitse export sterker dan verwacht

WIESBADEN (AFN) - De goederenexport van Duitsland is in september sterker gestegen dan verwacht. Dat blijkt na cijfers van het Duitse federale statistiekbureau.

De uitvoer nam met 1,5 procent toe in vergelijking met augustus, toen nog sprake was van een herziene daling met 0,9 procent. Economen hadden voor september gemiddeld verwacht dat de Duitse export met 0,3 procent zou stijgen.

De waarde van de Duitse goederenuitvoer kwam in september uit op meer dan 114 miljard euro. De export naar andere landen in de Europese Unie (inclusief de eurozone) had een waarde van 68,4 miljard euro. De rest (45,7 miljard euro) ging naar landen elders in de wereld.

Recessie ontlopen

De import van de grootste economie van Europa nam in september met 1,3 procent toe vergeleken met een maand eerder, toen de Duitse invoer met een bijgestelde 0,1 procent steeg. De import van Duitsland had in september een waarde van 93 miljard euro.

ING-econoom Carsten Brzeski verklaarde dat met het beter dan verwachte exportcijfer de Duitse economie mogelijk op het laatste moment een recessie heeft ontlopen. Ondanks de aanhoudende handelsspanningen kende de Duitse export een beter dan verwacht kwartaal, aldus de econoom.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links