Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Ryanair bereikt akkoord met Duitse vakbond

Gepubliceerd op 8 nov 2018 om 15:02 | Views: 1.509 | Onderwerpen: Duitsland, luchtvaart

Air France-KLM 18 apr

11,12 -0,04 (-0,36%)

DUBLIN (AFN) - De Ierse prijsvechter Ryanair heeft een akkoord bereikt met de Duitse vakbond Verdi over een nieuwe cao voor het cabinepersoneel. Personeel mag nog stemmen over het onderhandelingsresultaat, aldus Ryanair. Verdi vertegenwoordigt circa duizend cabinemedewerkers van Ryanair.

Net als veel van de Europese collega's legde ook het personeel van Ryanair in Duitsland meermaals het werk neer om hun roep om verbeteringen kracht bij te zetten. De Duitsers eisten eerder een loonsverhoging en meer sociale zekerheid. Daarnaast wilden ze dat het Duitse arbeidsrecht op hen van toepassing is, in plaats van het Ierse. Details over het akkoord werden donderdag niet gegeven.

Verder zou volgens de maatschappij Italiaans cabinepersoneel in meerderheid hebben ingestemd met een onderhandelingsresultaat met Italiaanse bonden. Ook heeft Ryanair bonden in Zweden en Griekenland erkend. In die landen wordt nu ook onderhandeld over betere arbeidsvoorwaarden.

Eindhoven

In Nederland besloot Ryanair om zijn basis in Eindhoven te sluiten. Dat kostte meerdere personeelsleden hun baan. Met tientallen Nederlandse piloten en cabinemedewerkers ligt Ryanair in de clinch over hoe het dienstverband te beëindigen. Dit omdat het personeel verplichte overplaatsing naar andere bases weigert.

Ook zette Ryanair zes medewerkers op straat vanwege het verspreiden van een foto. Volgens de luchtvaartmaatschappij gaat het om een nepfoto, waarop is te zien dat cabinepersoneel op de grond slaapt van een Spaans vliegveld.

Het kiekje werd veel verspreid op sociale media en zorgde voor ophef. De foto zou namelijk aantonen hoe slecht de werkomstandigheden zijn voor het Ryanair-personeel. De prijsvechter vindt dat de foto voor reputatieschade zorgt, die veroorzaakt is door het zestal. Eerder verspreidde Ryanair al een foto waarop werd aangetoond dat de foto in scène is gezet.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
Air France-KLM

Gerelateerd

Duitsland

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

luchtvaart

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Air France-KLM

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links