Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Lagere resultaten cateraar Sodexo

Gepubliceerd op 8 nov 2018 om 08:46 | Views: 840

Sodexo 18 apr

102,85 +0,50 (+0,49%)

PARIJS (AFN) - Het grote Franse catering- en schoonmaakbedrijf Sodexo heeft in het afgelopen gebroken boekjaar een lagere omzet en winst behaald. De uitbater van bedrijfsrestaurants, schoolkantines en keukens van zorginstellingen had te maken met zwakke prestaties in Noord-Amerika en negatieve wisselkoerseffecten.

De omzet in het eind augustus afgesloten fiscale jaar 2018 zakte met 1,4 procent tot 20,4 miljard euro. Exclusief wisselkoerseffecten was een groei met 4,4 procent te zien en de autonome groei bedroeg 1,6 procent. De onderliggende nettowinst zakte met ruim 14 procent tot 706 miljoen euro.

In een toelichting sprak topman Denis Machuel van Sodexo van een uitdagend jaar voor de onderneming. Er wordt gewerkt aan een verbetering van de prestaties, waarbij de autonome groei in het nieuwe boekjaar moet worden verhoogd. Sodexo telt wereldwijd 460.000 werknemers en is actief in 72 landen. Dagelijks bedient het bedrijf 100 miljoen klanten.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
Sodexo

Gerelateerd

Sodexo

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links