Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Rente en resultaten in focus op beurzen'

Gepubliceerd op 8 nov 2018 om 08:19 | Views: 2.441 | Onderwerpen: rente

AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs lijkt donderdag hoger te openen. Ook de andere beurzen in Europa zullen waarschijnlijk met winsten beginnen. Naast het rentebesluit van de Federal Reserve, dat later op de dag naar buiten komt, gaat de aandacht uit naar de aanhoudende stroom kwartaalberichten van bedrijven als Siemens, Deutsche Telekom, Commerzbank, UniCredit en Société Générale.

Op het Damrak kwam BAM met een handelsupdate. Het bouwbedrijf liet weten 23 miljoen euro af te schrijven op buitenstedelijke vastgoedpostities. Volgens BAM gaat het om een afwaardering op gronden die grenzen aan een groot windmolenpark. De verwachting voor heel 2018 bleef gehandhaafd.

Ook ASML weet de aandacht op zich gericht. Het bedrijf uit Veldhoven liet in aanloop naar een beleggersdag weten dat de jaaromzet in 2020 waarschijnlijk zal uitkomen op circa 13 miljard euro. Dat doel lag eerder nog op 11 miljard euro.

Negatief

Funderingsspecialist Sif Group zette in het derde kwartaal een negatief resultaat in de boeken. Het bedrijf had te maken met een zwakke productie, mede door vertragingen bij de aanvoer van staal en door de zeer lage waterstanden van rivieren.

Aan het analistenfront verlaagde JPMorgan het advies voor vastgoedinvesteerder Wereldhave. ING werd negatiever over de leverancier van elektromagnetische componenten Kendrion.

Curetis kondigde aan 8,9 miljoen euro te hebben opgehaald met een private plaatsing van aandelen. Het in Amsterdam genoteerde Duitse biotechnologiebedrijf mikte op een opbrengst van maximaal 18 miljoen euro. Door de lagere opbrengst gaat Curetis zijn strategische prioriteiten bij het benutten van de financiële injectie tegen het licht houden.

Omzet

Telecomconcern VEON verwacht dit jaar toch af te zullen sluiten met een hogere omzet, waar eerder werd gerekend op stabiele tot licht hogere opbrengsten. Het bedrijf, dat een beursnotering heeft in Amsterdam, verhoogde bij in zijn handelsupdate ook de vooruitzichten voor het bedrijfsresultaat.

De Europese beurzen sloten woensdag met winst. De AEX-index steeg 1,2 procent tot 528,57 punten en de MidKap klom ook 1,2 procent, tot 755,06 punten. De beursgraadmeters in Frankfurt, Londen en Parijs dikten tot 1,2 procent aan. Wall Street ging flink vooruit. De Dow-Jonesindex eindigde 2,1 procent hoger op 26.180,30 punten. De brede S&P 500 steeg eveneens 2,1 procent en technologiegraadmeter Nasdaq klom 2,6 procent.

De euro was 1,1431 dollar waard, tegen 1,1464 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,2 procent meer op 61,80 dollar. Brentolie klom 0,2 procent in prijs, tot 72,20 dollar per vat.

Gerelateerd

rente

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
6 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Mrx77
0
Wat doet aex zo slecht..gisteren stonden we al op 528 en toen stond dow jones op 25900....nu staat dow jones op 26200!onze futures staan nagenoeg onveranderd....besedfen we dat dow jones paar procent is verwijderd van ALLTIME HIGH en wij kunnen niet eens doorstoten boven 530...alsnog staan we bijna 10 procent lager dan onze highs van dit jaar....terwijl onze bedrijven allemaal topcijfers hebben laten zien en in usa hoor ik ene teleurstelling (amazon, apple, etc) na de andere teleurstelling
Erny
0
quote:

Wistikhetmaar schreef op 8 nov 2018 om 08:32:


Wat is nu eigenlijk je punt?

Hij vraagt zich af waarom de AEX zo achterblijft t.o.v. belangrijke indexen in de USA.
Mrx77
0
quote:

Wistikhetmaar schreef op 8 nov 2018 om 08:32:


Wat is nu eigenlijk je punt?

Het is toch duidelijk dat de grote belangen zorgen voor lagere eu beurzen...er wordt flink geshort op eu en long op usa ondanks die slechte cijfers...valt het niet op dat beurzen vlak voor verkiezingen gemanipuleerd zijn om uitslagen te beinvloeden nu uitslagen verkiezingen bekend zijn is gehele correctie in usa teruggegdraaid...asml heeft topcijfers getoond, vetwachtingen verder verhoogd en ene goede nieuws na de anders maar staat nog 20 procent lager vanaf top!
Jopie1962
0
quote:

Erny schreef op 8 nov 2018 om 08:42:


[...]
Hij vraagt zich af waarom de AEX zo achterblijft t.o.v. belangrijke indexen in de USA.


Omdat de AEX heel anders is samengesteld dan de andere indexen.

Wil je ook eens wat stijging meemaken? nou, dan ga je toch in de VS beleggen!
Arie40
0
quote:

Jopie1962 schreef op 8 nov 2018 om 08:49:


[...]

Omdat de AEX heel anders is samengesteld dan de andere indexen.

Wil je ook eens wat stijging meemaken? nou, dan ga je toch in de VS beleggen!


Unilever en shell hebben samen iets van 32% weging in de AEX meen ik. Dat soort invloed bedoel jij denk ik? Zou het goed zijn om meer bedrijven aan de AEX-index toe te voegen?! Die grote 2 beïnvloeden teveel de index. En een tweede; indexen met en zonder dividend. Dat is toch óók niet goed voor het beeld dat de de niet-dividend indexen neerzetten!?!
6 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links