Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Telecomconcern VEON zeker van omzetgroei

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Telecomconcern VEON verwacht dit jaar toch zeker af te zullen sluiten met een hogere omzet, waar eerder werd gerekend op stabiele tot licht hogere opbrengsten. Het bedrijf, dat een beursnotering heeft in Amsterdam, verhoogde bij zijn handelsupdate over het derde kwartaal ook de vooruitzichten voor het bedrijfsresultaat. Hier wordt nu ook met zekerheid op lichte groei gerekend.

VEON presteerde de voorbije maanden naar eigen zeggen vooral in Pakistan, Oekraïne en Rusland naar behoren. Het derde kwartaal werd afgesloten met een omzet van 2,3 miljard dollar, hetgeen een stijging betekende op jaarbasis met 2,9 procent. Vooral de omzet uit data zat in de lift. Deze opbrengsten vielen ruim een kwart hoger uit. Volgens VEON betalen investeringen in netwerken in landen als Algerije, Oekraïne en Pakistan zich uit.

Verder wist VEON de bedrijfskosten te drukken. Dit vertaalde zich ook in autonome groei van het bedrijfsresultaat met 4,6 procent. Mede door wisselkoerseffecten en overnamekosten viel het gerapporteerde bedrag fors lager uit.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links