Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Gemalto, SBM en Ahold stralen in groene AEX

AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index in Amsterdam is woensdag met een kleine winst gesloten. Op het Damrak waren digitaal beveiliger Gemalto, supermarktconcern Ahold Delhaize en maritiem dienstverlener SBM Offshore de grote uitblinkers. Elders in Europa lieten de beursgraadmeters geen grote uitslagen zien.

De AEX-index eindigde 0,2 procent in de plus op 554,77 punten. De MidKap zakte 0,3 procent tot 843,13 punten. De beurs in Londen won 0,2 procent. Parijs verloor 0,2 procent, Frankfurt noteerde vlak.

Ahold Delhaize en SBM profiteerden beide van goed ontvangen kwartaalberichten en stegen respectievelijk 5,1 en 4,6 procent. Het supermarktconcern boekte afgelopen kwartaal meer winst en omzet en kondigde een aandeleninkoopprogramma aan. SBM zag zijn omzet dalen maar presteerde onderliggend goed. Digitaal beveiliger Gemalto profiteerde met een plus van 5,1 procent van een adviesverhoging door UBS.

Rente

ABN AMRO was de grote verliezer onder de hoofdfondsen met een min van 3,5 procent. De bank boekte in het derde kwartaal flink meer winst, maar kampte volgens analisten met tegenvallende rente-inkomsten.

Altice ging zoals vaker de laatste tijd omlaag en leverde uiteindelijk 0,6 procent in. Het kabel- en telecombedrijf heeft sinds het tegenvallende kwartaalbericht van afgelopen vrijdag al bijna een derde aan beurswaarde verloren.

Verlies

Luchtvaartcombinatie Air France-KLM was de grootste verliezer onder de middelgrote fondsen met een min van 3,6 procent. Chemicaliëndistributeur IMCD daalde 1,5 procent na publicatie van de kwartaalcijfers.

Crédit Agricole leverde in Parijs 3,2 procent in. De Franse bank behaalde de afgelopen periode fors lagere handelsopbrengsten, vooral door tegenvallende inkomsten uit obligaties. Het Belgische chemieconcern Solvay verloor 3,5 procent in Brussel na tegenvallende resultaten.

Euro

E.ON klom 1,3 procent in Frankfurt. Het Duitse energieconcern pompte zijn winst in de eerste negen maanden van het jaar flink op. HeidelbergCement kreeg er 6,6 procent bij dankzij sterke resultaten van het Duitse cementbedrijf.

De euro was 1,1594 dollar waard, tegen 1,1571 dollar op dinsdag. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,4 procent minder op 56,99 dollar. Brentolie noteerde ongeveer onveranderd op 63,68 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX
Ahold Delhaize
HAL Trust
SBM Offshore

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. AEX 18:05
    874,79
    +0,96% +8,28
  2. 27,880
    +0,98% +0,270
  3. HAL Trust 17:35
    125,000
    0,00% 0,000
  4. SBM Offshore 17:35
    14,380
    -0,96% -0,140

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links