Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Ahold Delhaize schroeft resultaten op

Ahold Delhaize schroeft resultaten op

ZAANDAM (AFN) - Supermarktconcern Ahold Delhaize heeft in het derde kwartaal een hogere winst en omzet behaald. Daarnaast kondigde het bedrijf een nieuw aandeleninkoopprogramma ter waarde van 2 miljard euro voor 2018 aan.

De netto-omzet van Ahold steeg met meer dan 7 procent tot 15,1 miljard euro ten opzichte van een jaar eerder. Het onderliggend operationeel resultaat ging met bijna 10 procent omhoog tot 595 miljoen euro en de nettowinst lag 54 procent hoger op 362 miljoen euro. Daarbij profiteerde het concern van kostenbesparingen en verbeterde winstmarges.

Ahold Delhaize gaf aan dat de financiële voordelen door de fusie met het Belgische Delhaize dit jaar naar verwachting zullen uitkomen op 250 miljoen euro, terwijl eerder op 220 miljoen euro aan synergievoordelen werd gerekend. In 2019 moeten die voordelen uitkomen op 750 miljoen euro.

Sterke financiële prestatie

Topman Dick Boer sprak in een toelichting van opnieuw een sterke financiële prestatie van het moederbedrijf van Albert Heijn en bol.com. Volgens Boer gingen de zaken in Nederland goed met een groter marktaandeel en gestegen omzet. Ook in de Verenigde Staten breidde het bedrijf zijn marktaandeel uit en was er volumegroei voor zijn Amerikaanse onderdeel Food Lion. Verder zat ook de onlineverkoop in de lift.

Ahold Delhaize handhaafde zijn verwachtingen voor heel 2017. Daarbij wordt onder meer gerekend op een vrije kasstroom van 1,6 miljard euro. Deze neemt naar verwachting in 2018 toe, aldus het bedrijf.

Boer verklaarde verder dat Ahold Delhaize de ontwikkelingen rond Amazon nauwlettend volgt. Amazon zou ook de Europese supermarktsector willen betreden nadat het internetbedrijf eerder de Amerikaanse supermarktketen Whole Foods Market overnam. ,,Wij kennen ze als een sterke concurrent met een goed bedrijfsmodel. Maar wij zijn in een sterke positie om rivalen het hoofd te bieden'', stelde de topman.

Lees over dit aandeel ook

  1. 16 apr Consumentenbond daagt Albert Heijn voor rechter om fouten in kassabonnen 5
  2. 14 feb Ahold Delhaize op overnamejacht in de VS

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Ahold Delhaize

Gerelateerd

Reacties

16 Posts
| Omlaag ↓
  1. henk b. 8 november 2017 07:31
    Zelfs toenemend marktaandeel in de US. Groei in de marge (forward) op 3,9 vs 3,7 verwacht. Dus dit spreekt het gegriezel over Amazon en Lidl tegen op dit moment.
    Nieuw aandeleninkoopprogramma van 2 miljard voor 2018. 2017 was 1 miljard. Hogere winst dan verwacht; omzet net iets onder de prik. Ahold is in deze beurs te laag gewaardeerd op deze koers.
  2. eu-forist 8 november 2017 09:13
    quote:

    ovanspaend schreef op 8 november 2017 07:18:

    Supercijfers + forse aandeleninkoop! Dit legt wel een bodem onder de koers alle amazon verhalen ten spijt.
    idd
    Ben benieuwd wat Amazon beter kan doen dan bv. een Wallmart die het ook in Europa heeft geprobeerd en inmiddels met stille trom is vertrokken uit Europa.
16 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Ahold Delhaize Koninklijke

27,760 24 apr
-0,120 -0,43%
Premium

Ahold Delhaize op overnamejacht in de VS

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links