Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Scherpe daling van aantal gewerkte uren in de EU

Gepubliceerd op 8 oktober 2020 12:12 | Views: 2.359 | Onderwerpen: Europa

LUXEMBURG (AFN) - De coronacrisis houdt flink huis op de Europese arbeidsmarkt. Het Europese statistiekbureau Eurostat maakt in een rapport over het tweede kwartaal onder meer melding van een scherpe daling van het aantal gewerkte uren. Met name vrouwen kwamen minder aan werken toe.

Volgens Eurostat was bij vrouwen sprake van een dieptepunt als het gaat om daadwerkelijk aantal gewerkte uren. In de metingen van het statistiekbureau was sprake van een daling van de indexpunten van 103 naar 90 op kwartaalbasis. Bij mannen ging het om een daling van 93 naar 83.

Het tweede kwartaal werd de arbeidsmarkt hard geraakt door de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus in te dammen. Maar cijfers over alleen werkgelegenheid en werkloosheid zijn volgens Eurostat onvoldoende om de situatie te duiden. Ook omdat maatregelen om het verlies aan werkgelegenheid te voorkomen, geleid hebben tot werktijdverkorting of tijdelijk verlof in plaats van ontslag.

Werkloos

Personen die niet naar werk zochten of die vanwege de crisismaatregelen niet naar werk konden zoeken, konden dus ook niet als werkloos worden bestempeld. In de nieuwe publicatie probeert Eurostat de meest recente ontwikkelingen samen te vatten.

In het tweede kwartaal waren 187,3 miljoen mensen binnen de Europese Unie werkzaam. Daarmee was de arbeidsparticipatie van mensen tussen de 20 en 64 jaar 72 procent, tegen 73 procent een kwartaal eerder. Dit betekent de scherpste daling sinds het begin van de metingen in 2000.

Het aantal werklozen stond op 13,1 miljoen. De voor seizoensinvloeden gecorrigeerde werkloosheid in de EU bedroeg 6,5 procent, tegen 6,3 procent in het eerste kwartaal.

Gerelateerd

Reacties

17 Posts
| Omlaag ↓
 1. Flowermountain 8 oktober 2020 12:52
  Ik werk zelf bij een beursgenoteerd bedrijf met projecten over de hele wereld. We krijgen de laatste tijd veelal orders uit China, Europa en USA blijven achter met nieuwe projecten. Ook worden installaties veelal uitgesteld door de maatregelen en reisverboden. Europa krijgt hierdoor een verder oplopende achterstand t.o.v. China. Daar zijn ze al weer vollop aan het investeren.
 2. Rewinter 8 oktober 2020 13:35
  quote:

  Flowermountain schreef op 8 oktober 2020 12:52:


  Ik werk zelf bij een beursgenoteerd bedrijf met projecten over de hele wereld. We krijgen de laatste tijd veelal orders uit China, Europa en USA blijven achter met nieuwe projecten. Ook worden installaties veelal uitgesteld door de maatregelen en reisverboden. Europa krijgt hierdoor een verder oplopende achterstand t.o.v. China. Daar zijn ze al weer vollop aan het investeren.  Dus de schuld van de Chinezen. Corona als represaille voor de handelsoorlog ? Een nieuwe biologische oorlogsvoering ? In Wuhan zijn ze alweer aan het feest vieren...
 3. forum rang 4 IceBear1 8 oktober 2020 15:31
  quote:

  Jan Kees van Buren schreef op 8 oktober 2020 12:44:


  Meer dan 70% van die werkende zijn er om andere bezig te houden. Mensen moeten zich niet gaan vervelen want dan gaan ze oorlog voeren. Daarom hebben ze de TV uitgevonden.


  Ja idd, geef ze brood en spelen, lees McDonalds en Netflix.
 4. Beurscrash? 8 oktober 2020 17:07
  Scholen zijn open, elke dag feest in de brabanthallen?

  Volgende week meer 10.000 besmettingen per dag. Het zou mij niet verbazen. Zolang super verspreiders open blijven ben ik heel benieuwd hoe je de aantallen omlaag krijgt.

  Restaurants, sportscholen idem dito. Als je het fors uit de hand laat lopen ben je er misschien wel eer der vanaf. Ik weet niet wat de bedoeling is?

 5. Jan Kees van Buren 8 oktober 2020 17:47
  quote:

  EuroFool schreef op 8 oktober 2020 13:10:


  [...]En dat zal dan gecompenseerd worden door hogere belastingen en lasten want iemand (jij, niet ik...) zal toch al die kosten moeten betalen?


  Wel nee valuta heeft alleen waarden als het rondjes draait en het oude piramide spel wat economie heet is toch al stuk. Je kan onbeperkt bij drukken als je het maar weer op de juiste manier kan opdwijlen. En de kosten van die 70% is velemalen hoger dan wat jij en ik ooit zullen verdienen.
17 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare