Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Google moet met Franse media onderhandelen over nieuwsvergoeding

Gepubliceerd op 8 oktober 2020 11:36 | Views: 1.269 | Onderwerpen: Frankrijk

Alphabet 22 jan

1.892,56 +8,41 (+0,45%)

Alphabet 22 jan

1.901,05 +9,80 (+0,52%)

ALPHABET INC.CL.A DL-,001 22 jan

1.557,00 +7,00 (+0,45%)

PARIJS (AFN/AFP) - De Amerikaanse techreus Google, onderdeel van Alphabet, moet met Franse mediapartijen in overleg over vergoedingen voor het tonen van nieuws. Dat heeft een Franse rechtbank beslist. Tot nu toe weigerde Google media te vergoeden voor het gebruik van inhoud, met name foto's en video's.

Volgens uitgevers en andere media was de weigering van Google om voor het gebruik van content te betalen in strijd met de regels. Frankrijk is het eerste land binnen de Europese Unie dat de Europese richtlijn toepaste die in 2019 werd aangenomen.

Volgens de Franse mededingingsautoriteit gelden concurrentieregels voor iedereen, dus ook in de digitale wereld. Voor Franse mediabedrijven, die het financieel veelal zwaar hebben, is de mogelijke uitbetaling van Google een mooie opsteker.

De uitspraak volgde kort op de aankondiging van Google dat het met Franse mediabedrijven dicht bij een akkoord was over de kwestie.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ALPHABET INC.CL.A DL-,001 50% zegt kopen 4 stemmen
Alphabet 50% zegt kopen 4 stemmen
Alphabet 50% zegt kopen 4 stemmen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. forum rang 6 jonas 8 oktober 2020 15:54
    Deze uitspraak kan weleens voor de media heel belangrijk kunnen zijn. Zit ook een kant aan van vrije meningsuiting. Ingewikkeld en duidelijk een onderwerp dat boven het gemiddeld verstand van de Hilversumse redacties gaat.

    Interessanter is trouwens dat onderzoekscommissie van het Congres nu opsplitsing van de Facebooks, Googles , Amazon wenst. Voorspelde ik al 3 jaar geleden dat zoiets zou gaan gebeuren. Interessant te bekijken hoe lang uitvoering nu gaat duren.

    Gebeurt het niet; dan gaat de grote econoom Schumpeter helemaal gelijk krijgen. Volgens hem gaat Marx gelijk krijgen met ondergang kapitalisme, maar dan niet via verelendung en oprukkende arbeidersmassa's. Zal gaan via soort staatsovername van gigantische monopolies.

    Groet, Jonas
1 Post
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare