Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Zuid-Korea opent mededingingsonderzoek naar Google

Gepubliceerd op 8 oktober 2020 09:53 | Views: 1.286

Alphabet 27 jan

1.818,94 -89,01 (-4,67%)

Alphabet 27 jan

1.830,79 -86,45 (-4,51%)

ALPHABET INC.CL.A DL-,001 27 jan

1.520,00 -47,20 (-3,01%)

SEOUL (AFN/BLOOMBERG) - Zuid-Korea heeft een mededingingsonderzoek ingesteld tegen techreus Google, onderdeel van Alphabet. Reden is het nieuwe appstore-beleid van Google, en dan met name de commissies die het bedrijf rekent voor aankopen binnen apps via zijn mobiele toepassingen.

Google wil via zijn merkgebonden factureringssysteem een commissie van 30 procent ontvangen voor digitale aankopen door consumenten. Het nieuwe beleid moet over ruim een jaar van kracht worden.

Zuid-Koreaanse app-ontwikkelaars verzetten zich hevig tegen de maatregel. De regeling zou namelijk in strijd zijn met lokale wetten over eerlijke handel en telecommunicatie.

Marktaandeel

Google heeft een marktaandeel van ruim 63 procent in appstores in het land. Vorig jaar waren de in-app verkopen goed voor 5 miljard dollar aan opbrengsten. Zuid-Koreaanse autoriteiten kijken of ze samen tegen Google op kunnen trekken.

In een tegenreactie heeft Google een fonds van 100 miljoen dollar in het leven geroepen om lokale app-ontwikkelaars en gebruikers te ondersteunen. Maar dit fonds kreeg niet de goedkeuring van de Koreaanse minister van ICT, omdat het voor de lange termijn te weinig zou doen. Het ministerie komt binnenkort met een overzicht van de tarieven die bedrijven hanteren.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ALPHABET INC.CL.A DL-,001 75% zegt verkopen 4 stemmen
Alphabet 75% zegt verkopen 4 stemmen
Alphabet 75% zegt verkopen 4 stemmen

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare