Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Kwartaalverkopen chipmaker TSMC naar record

Gepubliceerd op 8 oktober 2020 09:05 | Views: 2.456

ASML 17:35

357,45 +2,45 (+0,69%)

TAIPEI (AFN) - De Taiwanese chipmaker TSMC heeft in het derde kwartaal de verkopen opgevoerd tot een nieuwe recordniveau. Dat maakt persbureau Bloomberg op uit de maandelijkse verkoopcijfers van de belangrijke leverancier van halfgeleiders voor smartphones.

In de drie maanden tot en met september verkocht TSMC voor 356,4 miljard Taiwanese dollar aan chips, omgerekend 10,5 miljard euro. Dat is een stijging van 22 procent op jaarbasis.

TSMC, een grote klant van chipmachinemaker ASML, verhoogde in juli al zijn vooruitzichten voor dit jaar. Daarbij ging het concern uit van een omzetgroei van 20 procent. In de eerste negen maanden van 2020 loopt het bedrijf op schema om die doelstelling te halen.

De verkopen kregen mogelijk ook een tijdelijke stimulans door Amerikaanse sancties tegen Huawei. De Chinese maker van telecomapparatuur en smartphones legde wegens aanstaande beperkingen een flinke voorraad smartphoneonderdelen aan. Ook profiteert TSMC van de nieuwe iPhones die Apple binnenkort zal onthullen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ASML 90% zegt kopen 10 stemmen

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare