Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Van Wijnen gaat in nieuwe fabriek Friesland huizen produceren

Gepubliceerd op 8 oktober 2020 08:31 | Views: 5.136 | Onderwerpen: huizenmarkt

BAM 04 dec

1,85 +0,04 (+2,10%)

HEERENVEEN (AFN) - Bouwbedrijf Van Wijnen opent in Heerenveen een nieuwe fabriek waar begin 2022 de eerste circulaire en duurzame woningen geproduceerd moeten worden. In de fabriek moeten jaarlijks 4000 woningen worden gemaakt. De bouw van de nieuwe locatie begint dit najaar.

Volgens Van Wijnen draagt de nieuwe locatie straks bij aan het oplossen van het woningtekort in Nederland. De geproduceerde woningen kennen volgens de bouwonderneming "een korte bouwtijd, zijn betaalbaar, circulair, grotendeels Nul op de Meter, mooi en comfortabel".

Nederland kent nog altijd een woningtekort van zo'n 300.000 huizen. Het aantal opdrachten dataop de plank ligt is lang niet genoeg om die achterstand in te lopen. Tot 2030 zouden er jaarlijks 90.000 woningen bij moeten komen, veel meer dan de 71.000 nieuwbouwwoningen die vorig jaar werden opgeleverd.

Sociale huursector

In de nieuwe fabriek zullen met name voor woningen voor de sociale huursector en betaalbare starterswoningen worden gemaakt. Van Wijnen is naar eigen zeggen met meerdere gemeenten in het noorden van het land in gesprek over deze nieuwe manier van bouwen en hoe daar met de provincie Friesland invulling aan kan worden gegeven.

De fabriek biedt straks werk aan zo'n tweehonderd mensen. Financiële details over de bouw van de locatie zijn niet bekendgemaakt.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
BAM 59% zegt kopen 17 stemmen

Gerelateerd

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 6 Jopie1962 8 oktober 2020 09:49
  quote:

  objectief schreef op 8 oktober 2020 09:39:


  Prachtig initiatief; huizen moeten kleiner en zoveel mogelijk in fabriek gebouwd worden, zodat ze betaalbaar worden.


  Ja vooral kleiner en zuuniger, zodat je na 1 jaar al spijt hebt als haren in je hoofd dat je zo'n klein kreng gekocht hebt.
  Laten ze er alvast maar een dakkapel opzetten, zodat je als thuiswerker je kont tenminste kunt keren.
 2. forum rang 5 Arie40 8 oktober 2020 10:38
  Mooi initiatief.

  300000 te weinig woningen, van Wijnen gaat vanaf 2022 er 4000 per jaar maken.

  Het tekort loopt alleen maar verder op. Er komen alleen maar meer mensen bij in Nederland en het aantal eenpersoons huishoudens neemt ook nog is sterk toe.

  Laat van Wijnen nog minimaal 10 fabrieken openen en de overheid moet de turbobooster aanzetten op het gebied van Tony houses. Ideaal voor 1 tot 3 persoonshuishoudens. Weinig ruimtebeslag , veel verbinding met de natuur, geweldig voor de starter en gescheiden mensen en duurzaam.

  Kan die discussie over het leenstelsel ook meteen de prullenbak in. Die ex- studenten( max lening) kunnen immers wel een tiny house kopen( 20- 40 k) en geen starterswoning( 150-250 k).


 3. forum rang 9 objectief 8 oktober 2020 11:50
  quote:

  Jopie1962 schreef op 8 oktober 2020 09:49:


  [...]

  Ja vooral kleiner en zuuniger, zodat je na 1 jaar al spijt hebt als haren in je hoofd dat je zo'n klein kreng gekocht hebt.
  Laten ze er alvast maar een dakkapel opzetten, zodat je als thuiswerker je kont tenminste kunt keren.


  Je staat wel heel negatief in het leven; en zeker niet open voor dit fantastisch initiatief.
7 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare