Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

AMG sluit recylingpact met Shell-onderdeel

Gepubliceerd op 8 oktober 2019 07:50 | Views: 5.955

AMG 26 okt

15,80 0,00 (0,00%)

Royal Dutch Shell A 26 okt

10,54 0,00 (0,00%)

AMSTERDAM (AFN) - Metalenspecialist Advanced Metallurgical Group (AMG) gaat een samenwerking aan met Shell-onderdeel Catalysts & Technologies. De partijen slaan de handen ineen in Shell & AMG Recycling, dat als nieuwe entiteit duurzame oplossingen moet bieden op de lange termijn op het gebied van terugwinnen van katalysatoren en recycling. Financiële details over de deal werden niet vermeld.

AMG verwacht met de implementatie van nieuwe regels voor brandstofzwavel (IMO 2020-regeling) een aanzienlijke volumegroei van gebruikte katalysatoren. De toepassing van de bedrijven die beschikbaar zal zijn voor olieraffinaderijen bieden volgens de onderneming een uitstekende gelegenheid om CO2-uitstoot te verminderen.

AMG heeft volgens topman Heinz Schimmelbusch een recyclingtechnologie voor gebruikte katalysatoren ontwikkeld, die het met de hulp van Shell verder wil uitrollen. De joint venture zal buiten Noord-Amerika opereren en de deal is nog afhankelijk van de gebruikelijke goedkeuringen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Royal Dutch Shell A 82% zegt kopen 11 stemmen
AMG 84% zegt kopen 19 stemmen

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. PWP 8 oktober 2019 09:02
    Ben benieuwd of dit de game changer is waar op het AMG forum veelvuldig over is gesproken. Ben zelf bang van niet. Neemt niet weg dat dit prima nieuws is. Er is veel kritiek op het management. Pr kan absoluut beter maar het bedrijf wordt gewoon goed geleid en er worden serieuze stappen genomen.
2 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare