Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Techbedrijven duwen beurzen in het rood

Techbedrijven duwen beurzen in het rood

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen stonden dinsdag in het rood na de flinke winstbeurt een dag eerder. Vooral de technologiebedrijven werden van de hand gedaan. Beleggers keken met name uit naar de opening van Wall Street, waar de grote technologieconcerns vorige week zware klappen kregen. Maandag waren de beurzen in New York gesloten vanwege Labor Day. Daarnaast ging de aandacht uit naar de nieuwe ronde van brexit-onderhandelingen.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde rond het middaguur 1,2 procent lager op 540,46 punten. De MidKap verloor 0,8 procent tot 793,73 punten. De beurzen in Londen, Parijs en Frankfurt zakten tot 1,2 procent.

De chipbedrijven ASMI en ASML stonden onderaan bij de Amsterdamse hoofdfondsen, met verliezen van ruim 4 procent en dik 3 procent. Koplopers waren supermarktconcern Ahold Delhaize en ING met winsten tot 1 procent. In de MidKap sloot chipbedrijf Besi de rij met een min van meer dan 4 procent. Signify was de grootste stijger met een plus van 2,2 procent. Het verlichtingsbedrijf claimt dat het voor alle activiteiten van het bedrijf wereldwijd CO2-neutraliteit heeft bereikt.

Versoepeling

Op de lokale markt dikte Ease2pay 6,8 procent aan. De betaaldienstverlener zag door de geleidelijke versoepeling van de coronamaatregelen in de zomer het aantal parkeer- en tanktransacties op zijn platform weer stijgen. Met ingang van 1 september rekent Ease2pay per parkeeractie 0,19 euro transactiekosten, voorheen was dit gratis.

In Londen zakte easyJet bijna 6 procent. De luchtvaartmaatschappij voert in het vierde kwartaal minder vluchten uit dan het bedrijf aanvankelijk had verwacht. De vraag naar tickets blijft volgens de Britse budgetvlieger achter door de constant veranderende reisrestricties in Europa en quarantaineverplichtingen voor reizigers in het Verenigd Koninkrijk. Royal Mail klom 17 procent dankzij een verhoging van de omzetverwachting door het Britse postbedrijf.

Negatiever

Ryanair verloor 1,4 procent. Kredietbeoordelaar S&P is negatiever gestemd over de Ierse luchtvaartmaatschappij vanwege de malaise in de luchtvaartsector door de coronacrisis. AB InBev daalde 0,2 procent in Brussel. De biergigant is volgens zakenkrant Financial Times begonnen met de zoektocht naar een opvolger voor de lang zittende topman Carlos Brito.

De euro was 1,1813 dollar waard, tegen 1,1818 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 3,5 procent goedkoper op 38,38 dollar. Brentolie daalde 1,4 procent in prijs tot 41,44 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. 19 apr Beursupdate: AEX op Wall Street
  2. 19 apr Chippers bezorgen AEX weekverlies en aftellen tot de bitcoin halving 3

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

15 Posts
| Omlaag ↓
  1. Vaak wel 8 september 2020 13:11
    Ze zullen inderdaad nog wel verder zakken. Ik zie maar 1 realistische positieve trigger voor de beurs. Dat is de lancering van succesvolle testen, medicijnen en vaccins tegen Covid-19. Zou gouw er licht aan de horizon is stijgen de beurzen wel weer. En met de veelzijdige Multiplex test, Avaptadil en een vaccin met veel antilichamen en tcel- activering zie ik die beursopleving binnen een paar weken plaatsvinden. Tot die tijd is het met name voor techaandeelhouders afzien.
  2. Bossche marktkoopman 8 september 2020 13:32
    quote:

    Snelle Jaapie schreef op 8 september 2020 12:45:

    Dat betekent niet veel goeds voor de werkelijke economie verwacht barre tijden

    Het is opvallend dat het vertrouwen zo snel is verdwenen
    Wat vertrouwen er was geen vertrouwen alles gemanipuleerd door oa Softbank en de callopties , zou me niet verbazen als Goldman Sachs hier ook bij was
  3. Vaak wel 8 september 2020 16:22
    quote:

    het zwaard schreef op 8 september 2020 15:06:

    De tech aandelen waren gestegen omdat ze de wind mee hadden en het vele gratis geld van de FED. Dat geld zal nu naar andere sector(en) vloeien. Iemand 'n idee naar welke ?
    Er gaat de laatste tijd heel veel gratis geld naar de meest veelbelovende anticoronavirus bedrijven.
  4. forum rang 9 objectief 8 september 2020 16:52
    quote:

    het zwaard schreef op 8 september 2020 15:06:

    De tech aandelen waren gestegen omdat ze de wind mee hadden en het vele gratis geld van de FED. Dat geld zal nu naar andere sector(en) vloeien. Iemand 'n idee naar welke ?
    Nee, de tech bedrijven verdienden en verdienen geld als water. Ze zijn terecht zo fors gestegen.
    Een tijdelijke terugslag is heel normaal. Alternatieven zie ik (nog) niet.
  5. Vaak wel 9 september 2020 10:58
    quote:

    objectief schreef op 8 september 2020 16:52:

    [...]

    Noem er eens 5 (beursgenoteerd)
    De top van de Covid-19 vaccinmakers. Johnson en Johnson, AstraZenica, phizer, Novavax etc. Alleen bij de vaccin makers ga je al over de 5 heen.

    Naast de overheid subsidies heeft ook de Gates Foundation veel gedaan. Die heeft 6 of 7 fabrieken neergezet om vaccins te produceren. Gratis voor de zes meest succesvolle bedrijven. Twee miljard gratis glazen vaccin potjes gaan binnenkort vergeven worden. Etc
15 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

AEX

860,01 19 apr
-5,35 -0,62%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links