Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Positief begin voor Damrak'

 'Positief begin voor Damrak'

AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs begint donderdag naar verwachting met winst. Ook de andere Europese beurzen lijken hoger te openen. Beleggers trekken zich op aan de positieve stemming in Azië, waar de Chinese export een onverwachte stijging liet zien. Op het Damrak opende maritiem dienstverlener SBM Offshore de boeken.

De Chinese uitvoer nam in juli met 3,3 procent toe, ondanks de druk van Amerikaanse handelstarieven. Ook de invoer nam minder af dan gevreesd. Volgens kenners zijn de gegevens een signaal dat de handel enig herstel laat zien. De Amerikaanse president Donald Trump kondigde recent wel nieuwe tarieven op Chinese producten aan.

SBM Offshore verwacht dit jaar iets meer winst te maken op een hogere omzet dan waar het eerder van was uitgegaan. De maritiem dienstverlener verhoogde zijn prognoses na beter dan verwachte halfjaarcijfers. Topman Bruno Chabas zei in een toelichting dat SBM een "periode van significante groei" doormaakt.

Adecco

Het aandeel Randstad zal mogelijk bewegen op de resultaten van concurrent Adecco. De Zwitserse uitzendreus zag de omzet in het tweede kwartaal dalen. Het concern wijt dat onder meer aan een vertraging in zowel de Europese auto-industrie als lastige omstandigheden in de productiesector.

KLM vervoerde in de juli meer passagiers dan in dezelfde periode een jaar eerder. Daarmee zette de passagiersstijging, ondanks nadelige effecten van de brandstofstoring op Schiphol, ook in de belangrijke zomermaand door.

Europese beurzen

In Frankfurt staat ThyssenKrupp in de schijnwerpers na een verlaging van de winstprognose voor het lopende boekjaar. Ook bekijkt het Duitse staal- en industrieconcern de mogelijkheden om onderdelen af te stoten. ThyssenKrupp worstelt met de vertraging van de Duitse economie, die gebukt gaat onder tegenvallers in de voor de onderneming belangrijke autosector en de oplopende handelsspanningen.

De meeste Europese beurzen sloten woensdag licht hoger. De AEX-index klom 0,4 procent tot 539,57 punten, terwijl de MidKap een fractie daalde tot 808,85 punten. De beurzen in Londen, Parijs en Frankfurt stegen tot 0,7 procent. Ook op Wall Street bleven de koersuitslagen beperkt. De Dow-Jonesindex eindigde 0,1 procent lager op 26.007,07 punten. De brede S&P 500 won 0,1 procent en techbeurs Nasdaq klom 0,4 procent.

De euro was 1,1208 dollar waard, tegen 1,1228 dollar een dag eerder. De olieprijzen veerden op na de zware koersval op woensdag. Een vat Amerikaanse olie steeg 3,1 procent in prijs tot 52,67 dollar. Brentolie kostte 2,8 procent meer op 57,82 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. 23 apr Slotcall: AEX sluit weer fors hoger en ASMI verhoogt feestvreugde 1
  2. 23 apr Positieve dag op Beursplein 5

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 8 augustus 2019 09:51
    Waarom reageer, voor zover ik kan overzien, niemand op het artilel gisteren in de NRC met als titel: Duitse industrie dieper in de problemen, recessie dreigt
    De crisis in de Duitse industrie verergert. Tussen juni 2018 en juni dit jaar nam de industriële productie met 5,2 procent af, de sterkste daling in tien jaar.
    Lezen jullie alleen maar de Telegraaf?
  2. forum rang 4 Jopie1962 8 augustus 2019 10:07
    quote:

    Haha schreef op 8 augustus 2019 09:51:

    Waarom reageer, voor zover ik kan overzien, niemand op het artilel gisteren in de NRC met als titel: Duitse industrie dieper in de problemen, recessie dreigt
    De crisis in de Duitse industrie verergert. Tussen juni 2018 en juni dit jaar nam de industriële productie met 5,2 procent af, de sterkste daling in tien jaar.
    Lezen jullie alleen maar de Telegraaf?

    Het ene moment lees je 'dit' en een dag later lees je 'dat' en wordt gisteren weer tegengesproken.
    Ben gestopt met kranten omdat ze het hebben over 'gisteren' terwijl het belang ligt bij 'morgen'.
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links