Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

ThyssenKrupp verlaagt winstprognose

Gepubliceerd op 8 aug 2019 om 07:19 | Views: 1.764

ArcelorMittal 18 sep

14,77 0,00 (0,00%)

THYSSENKRUPP AG O.N. 18 sep

12,96 +0,10 (+0,74%)

ESSEN (AFN/BLOOMBERG) - ThyssenKrupp heeft zijn winstprognose voor het lopende boekjaar verlaagd. Ook bekijkt het Duitse staal- en industrieconcern de mogelijkheden om onderdelen af te stoten. ThyssenKrupp worstelt met de vertraging van de Duitse economie, die gebukt gaat onder tegenvallers in de voor de onderneming belangrijke autosector en de oplopende handelsspanningen.

ThyssenKrupp gaat nu uit van een operationele winst (ebit) voor zijn gebroken boekjaar, dat tot eind september loopt, van 800 miljoen euro. Eerder gaf het industrieconcern een bandbreedte tussen de 1,1 miljard en 1,2 miljard euro af. ThyssenKrupp wees naast de sterker dan verwachte afzwakking van de economische groei op de hogere prijzen voor ruwe materialen, en dan met name van ijzererts.

De uitdagende omstandigheden zijn duidelijk zichtbaar in de resultaten over de afgelopen drie kwartalen. De operationele winst zakte naar 683 miljoen euro, tegen 1,3 miljard euro een jaar eerder. Onder de streep resteerde in de meetperiode een verlies van 170 miljoen euro, tegen een winst van 229 miljoen euro een jaar daarvoor. De omzet nam wel met 1 procent toe tot 31,2 miljard euro, mede dankzij meer orders.

ThyssenKrupp zoekt nu naar manieren om weer winstgevend te worden, aldus topman Guido Kerkhoff. Daarom blijft het naar de beurs brengen van de liftendivisie een prioriteit. Ook een verkoop daarvan wordt niet uitgesloten. Verder zet de onderneming ook andere divisies waarschijnlijk in de etalage.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
ArcelorMittal 73% zegt kopen 11 stemmen
THYSSENKRUPP AG O.N. 75% zegt verkopen 8 stemmen

Gerelateerd

ArcelorMittal

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

THYSSENKRUPP AG

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord