Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aegon koploper in AEX

Aegon koploper in AEX

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam bleef dinsdagochtend dicht bij huis. Ook de andere Europese beurzen lieten weinig beweging zien. Tegenvallende handelscijfers uit China en Duitsland zorgden voor enige voorzichtigheid onder beleggers.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel een fractie hoger op 531,80 punten. De MidKap klom 0,1 procent tot 810,82 punten. De beurzen in Frankfurt en Parijs stegen 0,1 procent. Londen noteerde een fractie in de min.

Op macro-economisch vlak bleek dat de export van Duitsland in juni onverwacht is gedaald. Ook de import van de grootste economie van Europa nam onverwachts af. Eerder op de dag werd al bekendgemaakt dat de Chinese export en import vorige maand minder sterk zijn gestegen dan voorzien.

Aegon

Aegon ging aan kop in de AEX met een plus van 1,8 procent. De verzekeraar, die donderdag de resultaten bekend zal maken, verkoopt financieel adviesgroep Unirobe Meeùs Groep (UMG) aan Aon Groep Nederland voor 295 miljoen euro. De deal zal uiteindelijk leiden tot een boekwinst van circa 180 miljoen euro. Staalfabrikant ArcelorMittal sloot de rij met een min van 1 procent.

Arcadis was de sterkste stijger in de MidKap met een winst van 2,4 procent. Het advies- en ingenieursbureau gaat in de Amerikaanse staat Georgia de snelwegen verbeteren. De opdracht is tot 100 miljoen dollar waard.

Air France-KLM

Luchtvaartcombinatie Air France-KLM klom 0,8 procent. De luchtvaartcombinatie vervoerde in juli in totaal 9,7 miljoen passagiers, een stijging van 5,4 procent. Grootste daler bij de middelgrote bedrijven was PostNL met een verlies van 1,5 procent. De postbezorger leverde maandag al ruim 5 procent in na teleurstellende resultaten.

Deutsche Post DHL won ruim 1 procent in Frankfurt. De post- en pakketbezorger boekte afgelopen kwartaal fors meer winst en kende naar eigen het sterkste tweede kwartaal ooit.

Bpost

In Brussel zakte Bpost bijna 5 procent. De kwartaalcijfers van het Belgische postbedrijf voldeden niet aan de verwachtingen van analisten. De Britse verzekeraar Standard Life verloor in Londen 1,7 procent na publicatie van de halfjaarcijfers.

De euro was 1,1814 dollar waard, tegen 1,1788 dollar op maandag. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,3 procent meer op 49,55 dollar. Brentolie werd 0,3 procent duurder op 52,52 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Aegon
AEX

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. Aegon 24 apr
    5,752
    0,00% 0,000
  2. AEX 24 apr
    874,02
    0,00% 0,00

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links