Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Google staakt cloudproject China en andere 'gevoelige' markten'

Gepubliceerd op 8 juli 2020 20:58 | Views: 1.899 | Onderwerpen: China

Alphabet 07 aug

1.498,37 -6,58 (-0,44%)

Alphabet 07 aug

1.494,49 -5,61 (-0,37%)

SAN FRANCISCO (AFN) - De Amerikaanse techreus Google heeft plannen om een nieuwe clouddienst in China aan te bieden stopgezet. Ook in andere "politiek gevoelige" landen staakt Google het initiatief. Dit komt door geopolitiek spanningen in combinatie met de coronapandemie, zo meldden ingewijden aan persbureau Bloomberg.

De keuze om het initiatief 'Isolated Region' te stoppen zou in mei al zijn genomen en betekent een grote strategieverschuiving voor het bedrijf. Doel van het project was om naar wens van landen data binnen de landsgrenzen te controleren. Het initiatief zou Google in staat hebben gesteld om clouddiensten op te zetten die worden gecontroleerd door een derde partij, zoals een lokaal bedrijf of een overheidsinstelling. Het resultaat zou zijn dat een bedrijf wordt afgezonderd van de bestaande cloudcomputingdiensten van Google, waaronder datacenters en computernetwerken.

Google, dat onderdeel is van Alphabet, zou in januari 2019 vorig jaar al hebben besloten om de uitrol in China te pauzeren vanwege de hoog opgelopen spanningen destijds tussen China en de VS. In plaats daarvan zou het bedrijf zich hebben gericht op potentiële klanten in Europa, het Midden-Oosten en Afrika.

Door de coronapandemie zijn spanningen tussen de economische grootmachten verder opgelopen. Dat zou voor Google de reden zijn geweest de sterker uit het initiatief te trekken, aldus de bronnen. Google zelf zegt dat Isolated Region is geseponeerd omdat andere "benaderingen" betere resultaten boden. Wat die benaderingen zijn, liet het bedrijf in het midden.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Alphabet 50% zegt kopen 4 stemmen
Alphabet 75% zegt verkopen 4 stemmen

Gerelateerd

China

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Alphabet

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Alphabet

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare