Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Baas Commerzbank eind 2020 weg, zoektocht opvolger uitgebreid

Gepubliceerd op 8 juli 2020 19:40 | Views: 1.078

COMMERZBANK AG 07 aug

4,80 +0,04 (+0,73%)

FRANKFURT (AFN/BLOOMBERG) - Topman Martin Zielke van Commerzbank vertrekt uiterlijk aan het einde van het jaar bij de Duitse bank. Dat is hij met de raad van toezicht van de financiële instelling overeengekomen. Voor een opvolger zou nu ook buiten de eigen gelederen worden gezocht. Tot die is gevonden blijft Zielke aan.

Zielke vertrekt onder druk van aandeelhouders. Ook president-commissaris Stefan Schmittmann trekt om die reden de deur achter zich dicht. Hij verrekt begin augustus. Met name grootaandeelhouder Cerberus Capital Management verwijt de leiding van de bank een mislukt beleid te voeren. De kritiek heeft onder meer betrekking op de kosten en winstgevendheid. Het aandeel Commerzbank verloor dit jaar op de beurs van Frankfurt ongeveer een kwart van zijn waarde.

De Nederlander Roland Boekhout geldt als topkandidaat om Zielke op te volgen. Hij werkt sinds begin dit jaar bij Commerzbank als leidinggevende bij de tak voor zakelijke klanten. Ook financieel directeur Bettina Orlopp van Commerzbank zou goede kaarten in handen hebben om de hoogste functie te kunnen gaan vervullen.

Externe kandidaten

Toch lijkt de bank ook externe kandidaten te polsen. Investeerders zouden het niet helemaal in Boekhout zien zitten. Jutta Dönges, een oud-bankier van Goldman Sachs en tegenwoordig werkzaam voor de Duitse overheid, zou naar verluidt zijn gevraagd om de zoektocht naar een nieuwe baas voor Commerzbank te leiden.

Zielke was eigenlijk van plan om een grootscheepse reorganisatie aan te kondigen tijdens een bijeenkomst op 1 juli. De plan omvatte een verlies van 10.000 banen. Verder zou de bank ook het aantal bankfilialen met honderden terugbrengen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
COMMERZBANK AG 67% zegt verkopen 3 stemmen

Gerelateerd

COMMERZBANK AG

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
2 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 6 drooglegging 8 juli 2020 22:39
    "Het aandeel Commerzbank verloor dit jaar op de beurs van Frankfurt ongeveer een kwart van zijn waarde"

    Valt nog mee! Abn doet nu ik meen nog steeds -70%, ING -50% moeten we dan gelijk gaan schreeuwen om een nieuwe CEO? natuurlijk niet!

    In Duitsland spelen ander dingen: het gebrek aan vertrouwen in het Duitse banksysteem...
2 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare