Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

VEB wil opheldering over problemen Beter Bed

Gepubliceerd op 8 juli 2019 09:28 | Views: 7.200 | Onderwerpen: VEB

Beter Bed 10:58

2,54 0,00 (0,00%)

AMSTERDAM (AFN) - De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) heeft Beter Bed om opheldering gevraagd over het uitblijven van herstel in Duitsland en de financiële problemen die dit tot gevolg heeft. Volgens de organisatie lijken beleggers te twijfelen aan de levensvatbaarheid van het beddenbedrijf. De beurswaarde van Beter Bed is de laatste weken flink gekelderd.

Dat het niet goed ging in Duitsland was geen geheim, erkent de VEB. Maar eind vorige maand bleek dat het "echt niet goed" zat, toen Beter Bed naar buiten bracht dat het uitblijven van herstel tot geldproblemen op het hoofdkantoor in Uden heeft geleid.

Het gaat om de Duitse keten Matratzen Concord, die kampt met de naweeën van een gifschandaal. Schuimmatrassen die het bedrijf verkocht, bleken te veel giftige stoffen te bevatten. Consumenten lieten de keten daarna massaal links liggen.

Beurswaarde

Beter Bed onderhandelt nu met zijn huisbanken over een oplossing en er wordt zelfs onderzocht of het Duitse dochterbedrijf in zijn geheel of in losse delen verkocht kan worden. De VEB wil onder meer weten wat de mogelijke "consequenties op holdingniveau" zijn van een eventuele ontmanteling van de Duitse activiteiten.

Ook leven er zorgen over een eventuele claimemissie. "Het is, mocht dit onverhoopt noodzakelijk zijn, de vraag of een emissie om de balans te versterken kans van slagen zal hebben. Er zal in dit scenario in ieder geval enorme verwatering van toekomstige winsten optreden voor bestaande aandeelhouders", schrijft de VEB.

De beurswaarde van Beter Bed ligt momenteel rond de 40 miljoen euro. Ruim drie jaar geleden was de beddenverkoper nog bijna een half miljard waard. De activiteiten buiten Duitsland, en dan voornamelijk die in de Benelux, kunnen zonder twijfel zelfstandig voortbestaan, stelt de VEB. "Maar wat dat waard is blijft onmogelijk in te schatten zolang onduidelijk blijft hoe groot de Duitse afrekening zal worden."

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Beter Bed 62% zegt verkopen 16 stemmen

Gerelateerd

VEB

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Beter Bed Holding

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
17 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 4 Ron Kerstens 8 juli 2019 13:42
  Vreemd, hierboven staat dat de schuimmatrassen "te veel giftige stoffen" bevatten. Afgezien van de vraag of de matrassen ook een beetje giftige stoffen mogen bevatten ipv te veel heb ik eerder gelezen dat er helemaal geen giftige stoffen inzaten maar dat dit een fout bericht was van de leverancier, nl BASF.
 2. forum rang 5 dasokwat 8 juli 2019 14:00
  quote:

  Ron Kerstens schreef op 8 juli 2019 13:42:


  Vreemd, hierboven staat dat de schuimmatrassen "te veel giftige stoffen" bevatten. Afgezien van de vraag of de matrassen ook een beetje giftige stoffen mogen bevatten ipv te veel heb ik eerder gelezen dat er helemaal geen giftige stoffen inzaten maar dat dit een fout bericht was van de leverancier, nl BASF.


  Als het waar is wat je zegt, heeft Beter Bed zijn ondergang te danken aan linkse milieu media, wat het nog tragischer maakt
 3. forum rang 4 Ron Kerstens 8 juli 2019 14:45

  Beter Bed wil compensatie voor gifschandaal in schuimmatrassen

  De Brabantse beddenverkoper Beter Bed sleept de Duitse chemiereus BASF voor de rechter. Het bedrijf uit Uden wil op die manier een schadevergoeding loskrijgen voor het Duitse gifschandaal dat ongeveer een jaar geleden speelde.
  Binnenlandredactie 18-01-19, 08:12 Laatste update: 01-02-19, 18:49

  Dochterbedrijf Matratzen Concord kreeg een flinke klap toen bleek dat schuimmatrassen door een productiefout van BASF te veel van een giftige stof dichloorbenzeen konden bevatten. Hoewel er volgens Beter Bed geen direct gevaar was, zat de schrik er bij Duitse consumenten flink in en liepen de verkopen terug.

  Topman John Kruijssen doet verder geen inhoudelijke uitspraken over de stappen tegen BASF. ,,Ik wil niet vooruitlopen op het bedrag, ik wil een fatsoenlijke afwikkeling.’’

  Dichloorbenzeen is in te hoge concentraties schadelijk voor de huid, ogen en luchtwegen en veroorzaakt mogelijk kanker. De fabrikant wilde daarom geen risico’s nemen en stopte de productie en levering van nieuwe bedden.

  De waarheid lijkt dus in het midden te liggen, wel gif geen gevaar.
 4. [verwijderd] 8 juli 2019 22:38
  quote:

  BDP54 schreef op 8 juli 2019 18:19:


  Zou Beter Bed de enige afnemer van matrassen van BASF zijn geweest? Zo nee, hoe is het dan de andere matrassenverkopers vergaan?


  Leen Bakker reageert dat alles is getest en er zijn geen schadelijke stoffen aangetroffen.

  Swiss Sense heeft alle lopende bestellingen geannuleerd op 9 oktober. Er is onderzoek gedaan in onafhankelijke laboratoria en alles is veilig bevonden. Een medewerker van Swiss Sense zegt dat er sprake is van een vluchtige stof die verdampt zodra de de matras in Nederland aankomt. Toxicoloog Martin van den Berg beaamt dat. "Normaliter verdampt dichloorbenzeen bij een waarde van drie ppm. Bij enkele honderden ppm duurt kan dat dagen duren." Van den Berg zegt dat dichloorbenzeen moeilijker kan verdampen als matrassen in plastic zijn verpakt. Dat is met name voor IKEA, die veel van z'n matrassen opgerold in plastic levert, van belang.

  Volgens de klantenservice van IKEA gaat het om matrassen die geproduceerd zijn in week 40. Bij matrassen die in week 38 en 41 geproduceerd zijn moet er naar worden gekeken. IKEA heeft er voor gekozen om geen statement op de website te zetten. "Omdat het heel erg meeviel is er waarschijnlijk voor gekozen om er niet iets over te zeggen op de website." IKEA wist op woensdag 28 oktober wel welke matrassen mogelijk een risico waren, maar wilde geen productnamen en -nummers vertellen. "Die zijn niet openbaar. Die kunnen wij wel inzien, maar die staan niet openbaar ergens."

  www.nporadio1.nl/consument/6463-gif-i...
17 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare