Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

BAM hard onderuit op Damrak

BAM hard onderuit op Damrak

AMSTERDAM (AFN) - Het aandeel BAM ging maandag hard onderuit op het Damrak na een winstwaarschuwing van het bouwbedrijf. De Europese beurzen bleven dicht bij huis. Beleggers kijken deze week vooral uit naar de verklaringen die de Amerikaanse centralebankpresident Jerome Powell op woensdag en donderdag zal afleggen voor het Amerikaanse Congres.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,1 procent hoger op 571,09 punten. De MidKap daalde 0,6 procent tot 802,11 punten. Parijs en Frankfurt bleven vrijwel vlak. Londen won 0,1 procent. De beurs in Istanbul zakte 1,1 procent, na het ontslag van de gouverneur van de Turkse centrale bank door president Recep Tayyip Erdogan.

In de MidKap zag BAM bijna een vijfde aan beurswaarde verdampen. Het bouwconcern verwacht de eerste jaarhelft af te sluiten met rode cijfers. Het bedrijf kampt met hogere kosten dan verwacht voor een aantal bouwprojecten. KBC Securities verlaagde het advies voor BAM. Volgens de analisten is het winstalarm een "serieuze klap" voor het vertrouwen in de bouwer.

Adviesverlaging

Sif klom 13 procent. De funderingsspecialist heeft de opdracht gekregen voor de productie van 84 monopiles voor een offshore windpark in de Verenigde Staten. De stap op de Amerikaanse markt is volgens topman Fred van Beers een belangrijke mijlpaal voor Sif.

Verfconcern AkzoNobel (min 1,8 procent) kampte met een adviesverlaging door Citi en was de grootste daler in de AEX. Staalconcern ArcelorMittal voerde de stijgers aan met een plus van 1,3 procent.

Meer winst dan verwacht

In Frankfurt dikte Deutsche Bank 3,1 procent aan. De grootste bank van Duitsland schrapt tot 2022 zo'n 18.000 arbeidsplaatsen als onderdeel van een omvangrijke reorganisatie. De herstructurering zal in totaal 7,4 miljard euro kosten. Sodexo zakte 3,1 procent in Parijs. De Franse cateraar boekte meer omzet dan verwacht. Wel waarschuwt de onderneming voor uitdagingen in het lopende kwartaal, onder meer door het verlies van enkele contracten.

De euro was 1,1224 dollar waard, tegen 1,1213 dollar op vrijdag. De prijs van een vat Amerikaanse olie klom 0,4 procent tot 57,72 dollar. Brentolie werd 0,3 procent duurder op 64,45 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX
BAM

Gerelateerd

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 6 Nuchtere Kijk Op 8 juli 2019 11:59
    De enige die nog goed verdienen aan bouwbedrijven de laatste 10 a 15 jr zijn de juristen. Straks zijn er amper nog bouwers over. Ze worden uitgespeeld door opdrachtgevers die veel te machtig zijn geworden, terwijl de markten juist zo veranderen. Er is meer werk dan dat er arbeidskrachten zijn. Door o.a. de transitie naar duurzaamheid komt er alleen maar meer en meer werk bij, en straks zijn er amper nog bouwers met vlees op de botten. Tijd dat bv. de Raad van Arbitrage voor de Bouw wat meer de bouwers beschermd voordat het te laat is en de bouwmotor ook in NL nog meer energie, lees geld verliest.
  2. [verwijderd] 10 juli 2019 06:19
    quote:

    up en down schreef op 8 juli 2019 13:22:

    En bam bouwt verder!!!!de zeikerds van vandaag hebben het weer eens in hun broek gedaan op flut nieuws bam blijft gewoon een flut aandeel houden en dat is al jaren zo maar ze gaan gewoon verder!!!!!!!!!!
    Als je 25 % daling , flut nieuws noemt , betekend het alleen dat je het aandeel niet hebt.
    Ik ben geen zeikerd die naar taalfouten zoekt, maar ik wil het wel graag begrijpen
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. AEX 18:05
    874,67
    -1,06% -9,40
  2. 3,778
    -0,42% -0,016

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links