Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Handelsoorlog en eerste cijfers op beurzen

AMSTERDAM (AFN) - De handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China houdt de gemoederen op de beurs ook deze week weer bezig. Vrijdag ging een nieuwe reeks heffingen van de VS in op Chinese goederen met een totale waarde van 34 miljard dollar. China sloeg daarop meteen terug.

Ook hangt een mogelijke heffing op Europese auto's en auto-onderdelen door de VS nog altijd boven de markt. Vooral de Duitse automakers vrezen zo'n stap, waardoor hun auto's op de Amerikaanse markt veel duurder worden. De EU heeft al gedreigd tegenheffingen in te voeren met een waarde van honderden miljarden euro's, waarmee ook Europa en de VS het stadium van een beperkt handelsconflict achter zich zouden laten.

Het halfjaarcijferseizoen gaat deze week ook voorzichtig van start. Nederlandse bedrijven geven nog geen kijkje in de boeken, maar enkele Amerikaanse bedrijven doen dat wel. Frisdrank- en snackproducent PepsiCo komt dinsdag met cijfers. Vrijdag is het bankendag op Wall Street. Dan komen Citigroup, JPMorgan Chase en Wells Fargo met hun resultaten.

Ook op macro-economisch gebied gebeurt er het nodige. Er staan inflatiecijfers, cijfers over de industriële productie in de eurozone en Amerikaanse producentenprijzen op de rol.

De Europese beurzen sloten vrijdag overwegend met lichte winsten. De AEX-index in Amsterdam eindigde 0,2 procent hoger op 553,62 punten. De MidKap verloor 0,2 procent tot 760,65 punten. De beurzen in Parijs, Londen en Frankfurt sloten tot 0,3 procent hoger. In New York won de Dow-Jonesindex 0,4 procent tot 24.456,48 punten. De brede S&P 500 won 0,9 procent tot 2759,82 punten en technologiebeurs Nasdaq ging 1,3 procent vooruit tot 7688,39 punten.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 5 Daexter 8 juli 2018 23:04
    quote:

    pietje-2005 schreef op 8 juli 2018 22:52:

    Maar, . . "we" hadden toch een koopsignaal ??
    Oh nee, haha, er stond "bijna" voor ;-)
    Ja, nu weten we nog niks !?
    Jawel, we zitten in een correctie, maar als de index nog een procent hoger sluit (bijna) ontstaat er een koopsignaal want de correctieve trend wordt verlaten.

    Maar acht de kans dat we een procent of 10 dalen alvorens weer in een stijgende trend te komen groter
  2. [verwijderd] 8 juli 2018 23:17
    Laten we er een maand over doen om achter Duitsland te gaan staan dan krigen we toch die heffingen van Trump , Houzee, en dan maar even hopen dat de grote SHorter 'm smeert, wie weet blazen de koopjesjagers 'm wel weg, bij FT

    Kan europa later altijd nog draaien als ze dat zonodig muss.
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links