Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

IMF: brexit vertraagt groei in eurozone

WASHINGTON (AFN) - De brexit zet een rem de economische groei in de eurozone. Dat stelt het Internationaal Monetair Fonds (IMF) in een vrijdag gepresenteerd rapport over de vooruitzichten voor de muntunie.

,,Het Verenigd Koninkrijk is een belangrijke handelspartner voor de eurozone'', stelde het IMF. ,,Het is de bestemming van 13 procent van de export uit de eurolanden en heeft nauwe financiële banden met de regio. Het vertrek uit de EU zal de economie van de eurozone raken via de handel, het vertrouwen en het financiële kanaal.''

Het IMF verlaagde zijn prognose voor de economische groei in de eurozone voor volgend jaar naar 1,4 procent. In april werd voor 2017 een groei van 1,6 procent voorspeld. De uiteindelijke ontwikkeling zal echter sterk afhankelijk zijn van de nu nog volledig onduidelijke uitwerking van de brexit.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

9 Posts
| Omlaag ↓
  1. Traveler@repair 8 juli 2016 17:31
    Bericht van het IMF, puppet van de Cabal, steunpilaar voor de Nazi's in de Oekraine, steun en toeverlaat voor een ieder die oorlog wil voeren en vernietgen wil. Kijk maar naar alle landen waar het IMF echt aktief bezig is, daar is oorlog of de welstand van het volk gaat naar beneden.
    Het enigste wat een Brexit ons brengt zijn ploegen politici met hun ambtenaren, vergeet de externe adviesbureau's niet, die gaan onderhandelen over een 4% verschil in contracten die nu geldig zijn.
  2. [verwijderd] 8 juli 2016 21:14
    Van 1,6 naar 1,4 lijkt mij erg mee te vallen als je het geschetste doem scenario van de politiek voorafgaand aan de Brexit moest geloven....lijkt me niet de moeite waard om je zorgen over te maken, zeker niet als IMF zijnde. Denk dat als ze Lagarde vervangen door een waardige functionaris die wel weet waar ie het over heeft, de helft al gewonnen is...
9 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links