Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Staalindustrie wil importquotua EU omlaag

Gepubliceerd op 8 juni 2020 22:48 | Views: 2.822 | Onderwerpen: Europa

ArcelorMittal 04 dec

17,47 +0,51 (+3,02%)

BRUSSEL (AFN/BLOOMBERG) - De Europese staalindustrie vindt dat de Europese Commissie de hoeveelheid staal die van buiten Europa mag worden ingevoerd verder terug moet brengen. Dat zegt brancheorganisatie Eurofer als reactie op voorstellen van de commissie om die quota aan te passen. Volgens de staalmaker houdt het EU-bestuur te weinig rekening met de afgenomen vraag als gevolg van het coronavirus.

De Europese Commissie stelde de importquota in om te voorkomen dat Europa overspoeld zou worden met goedkoop staal nadat de Verenigde Staten enkelen jaren geleden importheffingen op staal en aluminium instelde. Nu moeten die quota vernieuwd worden vanwege het coronavirus en de zich herstellende markt, maar de hoeveelheid staal en aluminium die de EU in mag, wordt niet teruggebracht.

Volgens Eurofer en de topmannen van Europese staalbedrijven gaan de voorstellen van de commissie daarom niet ver genoeg. "Het overleven van de Europese staalindustrie is verder in gevaar gebracht omdat het voorstel van de commissie geen rekening houdt met sterk teruggelopen vraag naar staal als gevolg van de coronapandemie." Volgens Eurofer kunnen landen als China, Indonesië, Rusland en India waar de staalproductie weer op peil is of nog grote voorraden marktaandeel afsnoepen van de Europese fabrikanten nu hier de productie nog deels stil ligt.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ArcelorMittal 86% zegt kopen 22 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare