Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beurzen wachten op Draghi

Beurzen wachten op Draghi

AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen bleven donderdag dicht bij huis. Beleggers hielden hun kruit droog voorafgaand aan het rentebesluit van de ECB. Daarnaast is de blik gericht op de verkiezingen in het Verenigd Koninkrijk en de verklaring van de ontslagen FBI-directeur James Comey in de VS.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde rond het middaguur 0,4 procent hoger op 525,01 punten. De MidKap klom 0,1 procent tot 807,81 punten. De beurzen in Londen, Parijs en Frankfurt stegen tot 0,4 procent.

De Europese Centrale Bank (ECB) maakt om 13.45 uur het rentebesluit bekend vanuit Tallinn, Estland. Economen verwachten dat ECB-president Mario Draghi het monetaire beleid onveranderd zal laten.

Financiële aandelen

De financiële aandelen waren opnieuw in trek op het Damrak. Verzekeraar Aegon was de grootste stijger onder de hoofdfondsen met een winst van 1,9 procent. ING dikte 1,3 procent aan. In de MidKap stond verzekeraar ASR bovenaan met een plus van 1,8 procent. Sterkste daler in de AEX was Boskalis met een min van 1,4 procent.

AkzoNobel daalde 0,2 procent. Thierry Vanlancker, hoofd van de chemietak van het concern, zei in een interview met persbureau Bloomberg dat Akzo vanaf september openstaat voor biedingen op de afdeling speciaalchemie. Begin november moet duidelijk zijn of een verkoop de beste optie is.

Lucas Bols

Bij de kleinere fondsen klom Lucas Bols 1,8 procent. De drankenproducent profiteerde in het afgelopen boekjaar van groei op eigen kracht en de samenwerking met het Franse Rémy Cointreau.

Ook elders in Europa behoorden de banken en verzekeraars tot de sterkste stijgers. Commerzbank en Allianz wonnen in Frankfurt 1,4 en 1 procent. In Parijs stegen AXA en BNP Paribas 1,1 en 0,9 procent.

Banco Popular

Na de redding van de Spaanse bank Banco Popular door branchegenoot Santander op woensdag verschoof de aandacht weer naar de Italiaanse bankensector. Volgens bronnen wil de Italiaanse overheid financiële steun van banken in het land bij het overeind houden van de geplaagde branchegenoten Banca Popolare di Vicenza en Veneto Banca.

De euro was 1,1245 dollar waard, tegen 1,1252 dollar bij het Europese slot op woensdag. De olieprijzen herstelden wat na de flinke daling een dag eerder. Een vat Amerikaanse ruwe olie kostte 0,8 procent meer op 46,10 dollar. Brent werd 0,9 procent duurder op 48,49 dollar.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links