Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Duitse export scherp gedaald door coronacrisis

WIESBADEN (AFN/RTR) - De goederenexport van Duitsland is in maart met 11,8 procent gekrompen ten opzichte van februari onder druk van de coronacrisis. Dat maakte het Duitse federale statistiekbureau bekend.

Het is volgens het statistiekbureau de grootste exportkrimp op maandbasis sinds het begin van de metingen in 1990. Economen hadden in doorsnee op een daling met 5 procent gerekend. In februari steeg de export van de grootste economie van Europa nog met een herziene 1,2 procent. De Duitse import nam in maart met 5,1 procent af. Dat is de grootste afname sinds 2009.

Door de crisis en de maatregelen om de virusuitbraak tegen te gaan werden veel Duitse bedrijven gesloten, terwijl ook Duitse exportmarkten elders in Europa op slot gingen. Economen verwachten dat de situatie nog verder zal verslechteren omdat veel landen nog in lockdown zitten en slechts langzaam de beperkende maatregelen aan het versoepelen zijn.

Zwakkere vraag

De Duitse Industrie- en Handelskamer (DIHK) meldde dat 60 procent van de Duitse bedrijven nu kampt met een zwakkere vraag en dat 80 procent op een omzetdaling voor dit jaar rekent. De organisatie verwacht dat de Duitse export dit jaar met minstens 15 procent zal krimpen.

Daarnaast gaf de Duitse staatsontwikkelingsbank KfW aan dat de stemming onder kleine en middelgrote bedrijven in Duitsland, de zogenoemde Mittelstand, nu aanzienlijk slechter is dan tijdens het hoogtepunt van de financiële crisis in 2009. Volgens KfW zijn de toekomstverwachtingen van het Duitse mkb nog nooit zo pessimistisch geweest.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. Jopieklaploper 8 mei 2020 11:06
    Waardeloos dat Duitsland, slechte regering en slecht beleid. Nee dan ben ik toch trots op het feit dat ik in Nostra Nederland woon, het enige land ter wereld dat geen economische gevolgen zal hebben door de coronacrisis (maximaal 1.2% daling economie in het slechtste scenario).

    Dit allemaal dankzij Rutte, de koning, De jonge enzovoorts, allemaal kanjers die dankzij hun zeer goede beleid Nederland zonder schade door de storm weten te loodsen.

    Nostra Nederland, joepie joepie
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links