Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Walt Disney boekt lichte omzetstijging

Gepubliceerd op 8 mei 2019 22:25 | Views: 1.209

Walt Disney Company (The) 29 mei

117,30 +0,55 (+0,47%)

BURBANK (AFN) - Het Amerikaanse entertainmentconcern Walt Disney heeft in het afgelopen kwartaal iets meer omzet in de boeken gezet. Dat maakte Disney na het slot van de beurshandel in New York bekend.

De omzet in het tweede kwartaal van het gebroken boekjaar ging met 3 procent omhoog naar 14,9 miljard dollar ten opzichte van een jaar eerder. Disney profiteerde onder meer van groei bij zijn pretparkentak. Bij de filmstudiodivisie daalde de omzet. Daarbij wees Disney op het succes in de bioscoop een jaar eerder van films als Black Panther en Star Wars: The Last Jedi. Het bedrijf zei verder zeer opgetogen te zijn met het enorme bioscoopsucces van de nieuwe film The Avengers: Endgame die in april uitkwam.

De nettowinst bedroeg 5,4 miljard dollar tegen ruim 2,9 miljard dollar een jaar eerder. Topman Robert Iger verklaarde zeer tevreden te zijn met de resultaten van Disney.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Walt Disney Company (The) 100% zegt kopen 2 stemmen

Gerelateerd

Walt Disney Company (The)

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare