Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

IMCD voert AEX aan

IMCD voert AEX aan

AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs bleef woensdag dicht bij huis. Ook de andere Europese beurzen lieten kleine koersuitslagen zien, na de stevige verliezen een dag eerder. De aandacht bleef uitgaan naar de kwartaalcijfers en de handelsstrijd tussen de VS en China. Op Beursplein 5 verwerkten beleggers de handelsberichten van onder meer Ahold Delhaize, Aperam, IMCD en Wolters Kluwer.

De hoofdindex op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,1 procent hoger op 557,48 punten. De MidKap steeg 0,1 procent tot 787,65 punten. De beurzen in Frankfurt en Parijs wonnen tot 0,4 procent. Londen verloor 0,1 procent.

IMCD was een van de sterkste stijgers bij de hoofdfondsen met een winst van 1,2 procent. De chemicaliëndistributeur deed afgelopen kwartaal goede zaken, met name in Azië en Noord- en Zuid-Amerika. De omzet en winst stegen met ongeveer een kwart. Topman Piet van der Slikke sprak van een goed begin van het jaar.

Ahold Delhaize

Wolters Kluwer won 0,8 procent. De informatieleverancier boekte afgelopen kwartaal meer omzet. Ahold Delhaize daalde 0,6 procent. Volgens analisten van Bernstein heeft het supermarktconcern een goede prestatie neergezet in de VS, maar die werd deels tenietgedaan door minder dan verwachte resultaten in andere regio's.

Wirecard dikte in Frankfurt 2,1 procent aan. Het Duitse fintechbedrijf verhoogde zijn winstverwachting na een stevige groei in het eerste kwartaal. Concurrent Adyen steeg in Amsterdam 1,6 procent en voerde de AEX aan. Siemens kreeg er 3,8 procent bij na een positief handelsbericht. Het Duitse industrieconcern wil zijn divisie die zich bezighoudt met krachtcentrales apart naar de beurs brengen.

Commerzbank

Münich Re zakte 1,7 procent. De Duitse herverzekeraar zag de kwartaalwinst dalen. Commerzbank won 0,8 procent na een meevallend kwartaalbericht van de Duitse bank. Het Duitse verlichtingsbedrijf Osram Licht, dat ook met cijfers kwam, klom 1,6 procent. Ferrovial verloor in Madrid 3,8 procent na een kwartaalverlies van de Spaanse bouwer.

De euro was 1,1203 dollar waard, tegen 1,1185 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 0,4 procent duurder op 61,66 dollar. Brentolie steeg 0,1 procent in prijs tot 69,96 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX
IMCD

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. AEX 09:23
    870,53
    -0,40% -3,49
  2. IMCD 09:07
    148,300
    -2,11% -3,200

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links