Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Ahold Delhaize voert omzet op

Gepubliceerd op 8 mei 2019 07:12 | Views: 3.901 | Onderwerpen: levensmiddelen

Ahold Delhaize 13:52

25,09 +0,16 (+0,64%)

ZAANDAM (AFN) - Supermarktconcern Ahold Delhaize heeft de opbrengsten in het eerste kwartaal opgevoerd, ondanks een ongunstige timing van Pasen. Vooral online was er sprake van sterke omzetgroei.

De totale omzet van het moederbedrijf van onder andere Albert Heijn en Delhaize steeg ten opzichte van een jaar eerder met 6,3 procent tot 15,9 miljard euro. Bij gelijke wisselkoersen was er sprake van 1,5 procent omzetgroei. Online stegen de opbrengsten bij gelijke wisselkoersen met een kwart. Onder de streep bleef 435 miljoen euro over, een stijging van 2,4 procent.

Analisten kijken met veel interesse naar onlinegroei, omdat het aangeeft in hoeverre Ahold Delhaize kan concurreren met internetreuzen als Amazon. Dat bedrijf heeft zich met de overname van Whole Foods nadrukkelijker in de supermarktenbranche gevestigd. Topman Frans Muller van Ahold Delhaize heeft echter vertrouwen in de positie in de VS.

Verenigde Staten

,,Je ziet dat we in de VS online met 13 procent zijn gegroeid. Dat is allemaal food. Dat is toch wat anders dan boeken en kinderkleding'', aldus Muller, die ook op de prijsvoordelen bij de Amerikaanse supers van Ahold Delhaize wijst. Het opvoeren van het investeringsniveau is dan ook niet direct aan de orde. ,,We investeren per jaar ongeveer 2 miljard in de hele groep, dat is 3 procent van de omzet. Daar voelen we ons redelijk comfortabel bij.''

In de Verenigde Staten, waar Ahold Delhaize het grootste deel van zijn omzet behaalt, steeg de vergelijkbare opbrengsten met 1,2 procent tot 9,7 miljard euro. Het concern had in april te maken met stakingen bij zijn keten Stop & Shop in de Verenigde Staten, maar die zijn nog niet meegerekend in de kwartaalcijfers.

Bedrijfsresultaat

De acties leidden wel tot mindere verkopen, een groter verlies van bederfelijke waren en extra kosten. Ahold Delhaize houdt rekening met een hap van 90 miljoen tot 110 miljoen dollar uit het onderliggende bedrijfsresultaat. Volgens Muller was de confrontatie met Amerikaanse vakbonden ook leerzaam. ,,We hebben ervan geleerd dat je zo lang mogelijk in gesprek moet blijven om tot een overeenkomst te komen.''

In Nederland dikten de opbrengsten met met 3,5 procent aan tot ruim 3,5 miljard euro, waarbij webshops bol.com en ah.nl samen met bijna 30 procent groeiden. Albert Heijn heeft in dezelfde periode 26 winkels vernieuwd, waarbij meer ruimte voor versproducten klanten moet blijven lokken. De winstgevendheid liep daarbij iets terug door hogere kosten voor transport en logistiek.

In België liepen de verkopen juist terug. Ondanks verbeteringen aan vestigingen van supermarktketen Delhaize die voor meer gemak moeten zorgen, slonk de omzet op vergelijkbare basis met 2,3 procent.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Ahold Delhaize 75% zegt kopen 16 stemmen

Gerelateerd

levensmiddelen

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Ahold Delhaize Koninklijke

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare