Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Geen verrassingen bij Heijmans'

'Geen verrassingen bij Heijmans'

AMSTERDAM (AFN) - De trading update die Heijmans donderdagochtend gaf, was in lijn met de verwachtingen. Dat stelde analist Edwin de Jong van SNS Securities in een commentaar. Ook Michel Aupers van Rabobank zag weinig verrassingen bij het Brabantse bouwbedrijf.

Heijmans toonde zich zonder concrete financiële informatie te geven positiever over de woningmarkt, terwijl de margedruk op de inframarkt is toegenomen. Hoewel het bedrijf spreekt van een aantrekkende markt, herstellen de activiteiten en resultaten zich volgens De Jong mogelijk minder snel dan ,,sommige enthousiaste beleggers'' verwachten.

Aupers concludeert eveneens dat het handelsbericht strookt met de algemene verwachtingen. Het grootste risico dat Heijmans volgens hem loopt, ligt in een verdere afname van de winstgevendheid bij de infradivisie. Rabobank gaat nu voor dit jaar nog uit van een vlakke ebit-ontwikkeling ten opzichte van 2013. ,,Maar dat zou iets te optimistisch kunnen zijn'', aldus de marktvorser.

Opluchting

Heijmans verkocht tot en met april bijna vier keer zo veel huizen als in dezelfde periode in 2013. Volgens Tijs Hollestelle van ING toont die forse stijging niet alleen aan hoe ver de markt is weggezakt, maar ook dat het herstel ,,veel sneller kan gaan dan algemeen wordt aangenomen''. De opleving in de bouwsector waar Heijmans van spreekt is volgens de analist ,,een opluchting na zoveel jaren van teruggang''.

SNS en Rabo hebben een hold-advies voor Heijmans, ING adviseert buy. Het aandeel koerste donderdag na een klein uur handel op het Damrak 0,7 procent lager op 13,26 euro.

Lees over dit aandeel ook

  1. 12:15 Heijmans aan de slag met bewegwijzering
  2. 18 mrt Bouwbedrijf Heijmans blijft optimistisch in verraderlijke sector

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
HEIJMANS KON

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. ooievaar49 8 mei 2014 12:50
    Wordt het niet eens tijd dat de regering 10 miljard in de bouwwereld stopt? Komende 3 jaar geen vergunning meer afgeven voor de vrije sector maar de sociale woningbouw, vooral voor kleinere woningen voor 1 ouder gezinnen/alleenstaanden, voorrang geven?

    Moet je eens opletten hoeveel toeleveringsbedrijven weer vlees op de botten krijgen en hoeveel bouwvakkers weer werk krijgen.
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

HEIJMANS KON

17,560 17:35
+0,300 +1,74%
Premium

Bouwbedrijf Heijmans blijft optimistisch in verraderlijke sector

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links