Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Wall Street stijgt fors op hoop oliedeal

Gepubliceerd op 8 april 2020 22:18 | Views: 7.272

NY-DJ-Industrial Avg nov '18

0,00 0,00 (0,00%)

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag fors hoger geëindigd. daarmee werd de opgaande lijn voortgezet die een dag eerder was onderbroken met kleine minnen. De hoop op een deal die een einde maakt aan de prijzenoorlog in de oliesector stuwde het sentiment, terwijl er ook positieve ontwikkelingen waren in de strijd tegen het coronavirus. Verder verwerkten beleggers de beslissing van Bernie Sanders om uit de race te stappen om de Democratische kandidaat voor het presidentschap te worden.

De leidende Dow-Jonesindex eindigde 3,4 procent hoger op 23.433,57 punten. De brede S&P 500 steeg ook 3,4 procent tot 2749,98 punten en techgraadmeter Nasdaq won 2,6 procent tot 8090,90 punten.

Beleggers blijven zich afvragen of Rusland en Saudi-Arabië later deze week bij een vergadering van oliekartel OPEC en zijn bondgenoten een wapenstilstand in hun prijzenoorlog kunnen sluiten en de productie gaan verlagen om de olieprijzen te stutten. Algerije bevestigde dat vrijdag gesproken wordt over een forse verlaging van de productie. Een vat Amerikaanse olie werd 10,6 procent duurder op 26,13 dollar. Brentolie kostte 5,5 procent meer op 33,36 dollar per vat.

McDonald's

McDonald's won 1,1 procent. De fastfoodketen zag de vergelijkbare winkelverkopen in het eerste kwartaal dalen door de coronacrisis. Het bedrijf trok ook zijn prognose in en verwacht minder te investeren in nieuwe restaurants dit jaar.

Jeansmaker Levi Strauss (plus 9,3 procent) gooide vanwege de coronacrisis eerdere prognoses voor dit boekjaar overboord. De impact van het virus op de resultaten van de maker van spijkerbroeken en andere mode is nog ongewis. In het lopende tweede kwartaal zal de impact "significant" zijn, waarschuwde Levi Strauss.

Zoom

Videochatbedrijf Zoom gaf aan verschillende verbeteringen door te voeren aan zijn software. Eerder hadden het Duitse ministerie van Buitenlandse Zaken en Google het gebruik van de software aan banden gelegd vanwege zorgen om de veiligheid na een reeks aan het licht gekomen tekortkomingen. Het aandeel werd 3,6 procent hoger gezet.

Digitaal prikbord Pinterest publiceerde cijfers over gebruikersaantallen die beter waren dan verwacht en steeg bijna 12 procent.

De euro was 1,0856 dollar waard, tegen 1,0863 dollar bij het slot van de Europese beurzen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg 71% zegt kopen 7 stemmen

Gerelateerd

NY-DJ-Industrial Avg

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare