Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

McDonald's ziet verkopen dalen en schrapt vooruitblik

Gepubliceerd op 8 april 2020 22:17 | Views: 1.439

McDonald's Corp 01 jun

187,41 +1,09 (+0,59%)

CHICAGO (AFN/BLOOMBERG) - Fastfoodketen McDonald's heeft in het eerste kwartaal minder omgezet door de coronacrisis. De vergelijkbare winkelverkopen daalden zelfs. Dat betekent dat restaurants die een jaar geleden ook al open waren, minder verkochten. Ook trok het Amerikaanse bedrijf zijn prognoses voor de rest van het jaar in.

De vergelijkbare winkelverkopen kwamen in de eerste drie maanden 3,4 procent lager uit. Aan het einde van februari stond er nog een plus van 7,2 procent in de boeken, maar in maart kelderden de verkopen toen in veel landen horecagelegenheden dicht moesten of alleen nog open mochten zijn voor afhaal en bezorging. Vrijwel alle Amerikaanse McDonald's-vestigingen zijn nog open, meestal door middel van een drive-thru. Wereldwijd is ongeveer driekwart van de restaurants van McDonald's open.

Eind februari had McDonald's een verwachting uitgesproken voor dit jaar, maar die kan nu weer de prullenbak in. De uitbraak van het coronavirus brengt namelijk veel onzekerheid over "de gevolgen voor de mondiale economie en de bedrijfsvoering" van McDonald's met zich mee. De fastfoodketen denkt 1 miljard dollar minder te investeren, met name omdat er minder nieuwe filialen open zullen gaan. Het bedrijf zegt met zijn franchisenemers samen te werken om te zorgen dat zij de onzekere tijden ook overleven.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
McDonald's Corp 67% zegt verkopen 3 stemmen

Gerelateerd

McDonald's Corp

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare