Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Prosus kan gevolgen coronacrisis nog niet inschatten

Gepubliceerd op 8 april 2020 18:33 | Views: 2.180

PROSUS 06 jul

84,80 0,00 (0,00%)

AMSTERDAM (AFN) - Techinvesteerder Prosus kan de gevolgen van de coronacrisis nog niet inschatten. Wel stelt het aan de Amsterdamse beurs genoteerde bedrijf nog over voldoende geld te beschikken. Zo had Prosus eind vorig jaar nog 4 miljard dollar in contanten beschikbaar en de mogelijkheid om 2,5 miljard dollar bij te lenen. Met dat geld meent de techinvesteerder zowel moeilijke tijden te kunnen overleven als ook nieuwe investeringen te kunnen doen.

Het belang van Prosus in het Chinese Tencent blijft goed presteren. Tencent groeit nog altijd nu China zich snel lijkt te herstellen van de corona-uitbraak.

Bij de divisie die zich met het faciliteren van de online verkoop van goederen bezighoudt, loopt de omzet terug nu mensen minder zaken kopen. Bij betalingen en fintech zijn de gevolgen nog klein gebleven, maar dat kan nog veranderen als de situatie in India verslechtert. Dat land is goed voor ongeveer de helft van die divisie.

Voedselbezorging heeft te maken met hogere vraag, maar kan daar niet altijd aan voldoen. Prosus denkt dat maaltijdbezorging door de crisis mogelijk in de toekomst prominenter wordt in veel landen. De webwinkeltak doet het vooralsnog goed.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
PROSUS 100% zegt kopen 4 stemmen

Gerelateerd

PROSUS

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare