Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

VW weet nog niet of het recorddividend van 3,3 miljard uitkeert

Gepubliceerd op 8 april 2020 13:11 | Views: 3.890

VOLKSWAGEN AG VZO O.N. 29 mei

132,38 -5,86 (-4,24%)

VOLKSWAGEN PREF 29 mei

138,78 0,00 (0,00%)

WOLFSBURG (AFN/BLOOMBERG) - Automaker Volkswagen weet nog niet of het overgaat tot uitbetaling van 3,3 miljard euro aan dividend. Door de coronacrisis neigt het Duitse bedrijf ernaar om een deel van de centen te behouden om eventuele tegenvallers mee op te kunnen vangen.

Financieel directeur Frank Witter van Volkswagen legde eerder aan personeel uit dat beleggers recht hebben op dividend, en dat er teleurstelling zou heersen op het moment dat deze betaling wordt opgeschort. Maar door de crisis moet de automaker ook aan zijn kaspositie denken, waarmee het schrappen van de beloning toch weer als optie op tafel ligt.

Verschillende andere grote bedrijven hebben eerder al hun dividendbetalingen geschrapt, verlaagd of opgeschort. Alleen al in Noord-Amerika en Europa ging een streep door ruim 51 miljard euro aan uitkeringen aan aandeelhouders. Verder zou alleen in West-Europa al bijna 37 miljard euro aan betalingen zijn opgeschort.

Volkswagen zegt in een reactie dat het de situatie nauwlettend in de gaten houdt. Bij Porsche Automobil Holding, het investeringsvehikel van de Porsche en Piech-familie, dat de controle heeft over de grootste automaker ter wereld, weigerden ze commentaar te geven. De winst van Volkswagen en de dividenduitkering zijn de enige significante inkomstenbronnen van de houdstermaatschappij.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
VOLKSWAGEN AG VZO O.N. 73% zegt verkopen 11 stemmen
VOLKSWAGEN PREF 70% zegt verkopen 10 stemmen

Gerelateerd

VOLKSWAGEN AG

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

VOLKSWAGEN PREF

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
4 Posts
| Omlaag ↓
  1. IceBear1 8 april 2020 15:25
    quote:

    Erny schreef op 8 april 2020 14:31:


    Ik heb gelezen dat corona VW 2 miljard euro per week kost. Dat betekent dat het "recorddividend" van 3.3 miljard al meermaals is verdampt.


    Wat je zegt is hoogstwaarschijnlijk hetzelfde bij andere bedrijven, wereldwijd. Alleen doen overheden, MSM, bedrijven en dus beurzen alsof het wel meevalt. Pas als de 2de orde effecten zichtbaar worden zullen beurzen reageren?
4 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare