Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'B&S minder winstgevend op lagere omzet door corona'

Gepubliceerd op 8 april 2020 11:49 | Views: 3.273

B&S Group SA 10:28

5,84 -0,01 (-0,17%)

AMSTERDAM (AFN) - Groothandel en distributeur B&S Group zal dit jaar minder omzet draaien en lagere winstmarges realiseren als gevolg van de coronacrisis. Marktkenners van ING rekenen voor dat de autonome omzet in 2020 met 17 procent zal dalen op jaarbasis. Als gevolg van de mindere marge zakt het bedrijfsresultaat waarschijnlijk met 40 procent terug.

ING verwacht niet dat B&S in juni zijn bankconvenanten zal schenden, aangezien ook de voorraden zullen dalen, op het moment dat de omzet daalt. Met betrekking tot de convenanten lijkt het einde van 2020 volgens ING "uitdagender". Maar als de crisis tegen die tij wegebt en de wereldwijde vraag naar de diensten van B&S weer aantrekt, zou de onderneming van zijn geldschieters ruimte moeten krijgen om zaken te doen.

Na de scherpe daling van de waarde van het aandeel de laatste tijd, houdt ING vast aan zijn koopadvies, maar wel met een lagere richtprijs van 6,00 euro. Als het bedrijf tegen 2022 weer op een niveau van voor de crisis draait is de impliciete reële waarde 8,50 euro.

Het aandeel B&S noteerde woensdag omstreeks 11.25 uur 4,7 procent lager op 4,53 euro.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
B&S Group SA 62% zegt kopen 21 stemmen

Gerelateerd

B&S Group SA

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
6 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 4 MFCons 8 april 2020 13:03
  quote:

  Ritageld schreef op 8 april 2020 11:59:


  Op 2 april jl. kwam ING nog met een koopadvies en koersdoel 20,50. Ieder met een gezond verstand wist toen al dat een bedrijf als B&S het nu moeilijk heeft. Hoe lag duurt het nog voordat ING eens figuurlijk en publiekelijk aan de schandpaal wordt genageld?


  ING wordt toch regelmatig aan de schandpaal genageld?! Publiek kan er weinig mee.
 2. Toddemij 8 april 2020 14:21
  quote:

  Ritageld schreef op 8 april 2020 11:59:


  Op 2 april jl. kwam ING nog met een koopadvies en koersdoel 20,50. Ieder met een gezond verstand wist toen al dat een bedrijf als B&S het nu moeilijk heeft. Hoe lag duurt het nog voordat ING eens figuurlijk en publiekelijk aan de schandpaal wordt genageld?
  ..

  Ik zei in eerdere posts al dat ING met zijn analisten niet meer geloofwaardig is. De koersdoelen die zij eerder op dit fonds plakten waren al belachelijk hoog en nu we al meer dan een maand weten dat B&S flink gaat bloeden in deze crisis komen ze met dit als mosterd na de maaltijd.
 3. B&S en hun niche markten 8 april 2020 22:27
  Als ing kopen zegt moet je verkopen en als ze een aandeel van 20 euro naar 6 of 8 euro afwaarderen dan zou ik zeker geen ing kopen. Verder denken, verwachten wij dat cruise en vliegverkeer miv 1 juni weer gaat starten en dat einde boekjaar de resultaten wel weer op oude nivo komen muv wat omzet verlies over de 2 corona maanden want meer is het niet. Deze sectoren liggen pas sinds 2 weken stil. Verder zijn er vele bedrijven die deze sector bedienen en is het op de totaal omzet niet echt schokkend. Hiernaast gaat het verre oosten weer draaien en moeten voorraden worden aangevuld. De retail schijnt het beter te doen en wij verwchten dat de medische tak ook wel een corona graantje zal meepakken. Als we dan ook nog kijken naar de online tak USA die goed draait em men aan het uitrollen is naar Europa en de verwachte toename van de scheepvaart activiteiten daar voorraden dienen te worden aangevuld wereldwijd dan valt het allemaal wel mee ING. Kopen op deze zeer lage ondergewaardeerde koersen. De wereld word gek gemaakt en dus moet je nu zaaien om straks te oogsten.
6 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare