Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Heineken trekt vooruitzichten in na daling bierverkoop

Heineken trekt vooruitzichten in na daling bierverkoop

AMSTERDAM (AFN) - Bierbrouwer Heineken denkt in het eerste kwartaal 4 procent minder bier en andere drank te hebben verkocht als gevolg van de coronapandemie. De situatie zal in het tweede kwartaal alleen maar verslechteren, waarschuwt het Nederlandse drankconcern. Heineken trekt daarom alle eerder gemelde prognoses voor het boekjaar 2020 in.

De verwachte daling waar Heineken voor waarschuwt is op autonome basis. Dat betekent onder andere dat het effect van overnames of de verkoop van bedrijfsactiviteiten zijn weggefilterd. Aan bier verwacht Heineken in het eerste kwartaal 2 procent minder te hebben verkocht. De definitieve kwartaalcijfers maakt Heineken 22 april bekend.

Bierbrouwers wereldwijd hebben te lijden onder de gedwongen sluitingen van cafés en andere horecagelegenheden om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Daarnaast zijn in een aantal landen ook brouwerijen gesloten. Heineken denkt vooral dat de wereldwijde economische neergang zijn weerslag zal hebben op de bierverkopen.

Stijgende omzet

Heineken meldde in februari nog een stijgende omzet voor 2020 te verwachten. Een combinatie van grotere biervolumes, hogere prijzen en toegenomen verkoop van premiummerken had voor hogere opbrengsten moeten zorgen.

De bierbrouwer benadrukt nu dat de financiën aan het begin van coronacrisis op orde waren. De balans was volgens Heineken sterk, wat betekent dat het concern goed aan zijn betalingsverplichtingen kon voldoen. Daarnaast beschikt het bedrijf over een kredietfaciliteit die nog niet volledig is opgenomen. De afgelopen weken zijn die financiële middelen aangevuld met extra leningen, maakt Heineken bekend.

Pandemiemaatregelen

Heineken kondigde een reeks maatregelen aan om werknemers en zakenpartners te helpen gedurende de pandemie. Tot het einde van 2020 zal de brouwer geen grootscheepse ontslagen doorvoeren. Het concern belooft leveranciers binnen de afgesproken termijn te betalen, waarbij kwetsbare kleine partijen vervroegd hun geld krijgen. De brouwer meldt ook klanten uit de horeca met extra maatregelen bij te willen staan, zonder daarbij verder in detail te treden.

Heineken doneert daarnaast 15 miljoen euro aan het Internationale Rode Kruis. Dat geld is voornamelijk bedoeld voor hulp aan kwetsbare groepen in Afrika, Azië en Latijns-Amerika.

Lees over dit aandeel ook

  1. 11:03 Beursblik: Degroof Petercam verhoogt koersdoel Heineken
  2. 14 feb Heineken: Vietnam en Nigeria liggen dwars

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Heineken

Gerelateerd

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 8 Lepre Chaun 8 april 2020 08:44
    Heineken

    Heineken trekt vanwege de coronacrisis zijn verwachtingen voor 2020 in. De brouwer denkt dat het biervolume in het eerste kwartaal met 2 procent is gedaald .

    Nou de cijfers zijn schrikbarender er is geen Horeca , geen evenement , festival .
    en die Thuisdrinker maakt dat verschil echt niet goed .
    Trouwens staat het aandeel wel heel erg veel bierkratten opgestapeld hoog nog .

  2. forum rang 8 Branco P 8 april 2020 08:58
    op de stress van alle negativiteit rondom het virus na is Corona dus voor de gemiddelde gezondheid van de mens goed: meer regelmaat en minder feesten en festivals. Minder alcohol en beter slapen. En laten we eerlijk zijn: op bepaalde beroepen na wordt er op dit moment niet zo super hard gewerkt in het home office, dus mensen kunnen een beetje onthaasten en ik hoor dat er overal flink geklust wordt, dus er is genoeg te doen.
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Heineken

90,980 11:59
+0,300 +0,33%
Premium

Heineken: Vietnam en Nigeria liggen dwars

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links