Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Coronacrisis extra klap voor door witwaskwestie geplaagd Swedbank

Gepubliceerd op 8 april 2020 08:15 | Views: 1.758

ABN AMRO BANK N.V. 01 jun

7,70 +0,49 (+6,74%)

STOCKHOLM (AFN/BLOOMBERG) - De coronacrisis jaagt het door een witwasschandaal geplaagde Swedbank flink in de kosten. Het Zweedse financiële concern komt later pas met zijn eerstekwartaalcijfers naar buiten, maar houdt nu al rekening met 1,5 miljard kroon (137 miljoen euro) aan extra uitgaven. Ook moet er vanwege de coronacrisis veel geld naar de stroppenpot.

Swedbank zet in totaal 2,2 miljard kroon opzij voor leningen die mogelijk nooit meer terugbetaald worden, omdat klanten van de bank in de problemen zijn gekomen. Deze bedragen zijn exclusief de boete van 4 miljard kroon die het concern onlangs kreeg vanwege tekortschieten bij het tegengaan van witwassen.

Swedbank wordt al langer onderzocht door autoriteiten in verschillende landen vanwege zijn rol in een groot witwasschandaal in de Baltische staten. Het financiële concern zou omgerekend tientallen miljarden euro's aan verdachte geldstromen hebben verwerkt, veelal vanuit voormalige Sovjetlanden. De kwestie heeft al meerdere topmensen bij de bank de kop gekost en resulteert mogelijk in nog meer boetes. Bij Swedbank is het de laatste tijd sowieso onrustig. Er zijn ook aanwijzingen dat het concern mogelijk Amerikaanse sancties heeft overtreden.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ABN AMRO BANK N.V. 50% zegt kopen 2 stemmen

Gerelateerd

ABN AMRO BANK N.V.

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare