Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Boeing omlaag bij opening Wall Street

Gepubliceerd op 8 apr 2019 om 15:37 | Views: 2.915 | Onderwerpen: luchtvaart

Boeing Company (The) 16 aug

330,45 +2,45 (+0,75%)

NY-DJ-Industrial Avg 20 nov

0,00 0,00 (0,00%)

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn maandag iets lager van start gegaan. De aandacht van beleggers gaat aan het begin van de nieuwe handelsweek uit naar de handelsontwikkelingen en de brexit. Verder wordt voorzichtig uitgekeken naar het begin van het kwartaalcijferseizoen op Wall Street later deze week. Boeing stond daarnaast weer uitgebreid in de belangstelling van beleggers.

De Dow-Jonesindex stond in de openingsminuten 0,5 procent lager op 26.295 punten. De breder samengestelde S&P 500 zakte 0,2 procent tot 2886 punten. Technologiebeurs Nasdaq verloor 0,2 procent tot 7923 punten.

Aan het handelsfront vorderen de onderhandelingen tussen China en de Verenigde Staten over een deal gestaag. Volgens het Chinese persbureau Xinhua zijn er nog een aantal issues waarover onderhandeld moet worden, maar zit er nog altijd schot in de zaak.

Productietempo teruggeschroefd

Dow-zwaargewicht Boeing zakte 3,5 procent. De vliegtuigbouwer maakte vrijdag nabeurs bekend dat het productietempo van het 737 MAX-toestel wordt teruggeschroefd omdat die wereldwijd aan de grond staan. De productie gaat van de huidige 52 per maand naar 42 stuks. Daarnaast zou een Chinese leasemaatschappij een grote order voor de 737 MAX opschorten en kreeg Boeing ook nog een afwaardering aan zijn broek van Bank of America Merrill Lynch.

Verder worden er gegevens over de fabrieksorders en de orders voor duurzame goederen verwerkt. Die komen kort na aanvang van de handel.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
Boeing Company (The) 100% zegt verkopen 4 stemmen
NY-DJ-Industrial Avg 100% zegt verkopen 1 stemmen

Gerelateerd

luchtvaart

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Boeing Company (The)

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

NY-DJ-Industrial Avg

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Jopie1962
0
keljans 123
1
Het zou goed zijn als landen boeing nog een jaar boycotten. Misschien valt er dan in de vs het kwartje wat een impact het heeft als je een land boycot.
Ze doen het zelf onophoudelijk.
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord