Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Grafische sector verontrust over postfusie

Gepubliceerd op 8 maart 2019 14:48 | Views: 5.454

PostNL 22 mei

1,33 +0,04 (+2,70%)

SCHIPHOL-RIJK (AFN) - Drukkerijen en andere grafische bedrijven maken zich ernstig zorgen over de voorgenomen fusie tussen postbedrijven PostNL en Sandd. Die samensmelting leidt tot hogere kosten bij het verzenden van drukwerk, vreest het Koninklijk Verbond van Grafische Ondernemingen (KVGO). De branchevereniging tekent daarom protest aan bij de Autoriteit Consument & Markt tegen de fusieplannen.

PostNL en Sandd maakten vorige maand bekend te willen fuseren. De bedrijven hebben samen vrijwel de gehele markt voor briefbezorging in handen. Politiek is er veel steun voor de consolidatie, omdat die de postbezorging op een krimpende markt rendabel zou kunnen houden.

Grafische bedrijven zien juist veel nadelen. Ze zijn voor het verzenden van drukwerk sterk afhankelijk van postbezorgers. Als op de postmarkt een monopolist ontstaat, leidt dat volgens de KVGO tot ,,ongeremde prijsverhogingen''. Die hogere kosten kunnen niet zomaar worden doorberekend aan klanten, waardoor volgens de belangenvereniging faillissement dreigt voor bedrijven in de sector.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
PostNL 89% zegt kopen 9 stemmen

Gerelateerd

PostNL Koninklijke

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
7 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 6 R0ME0 8 maart 2019 20:38
  Elke sector die tot nu toe geprofiteert heeft van de Sandd onder de kostprijs vam PostNL deals zal tegensputteren.

  Ik dacht dat de bedoeling ook was dat PostNL de post kon rondbrengen zich houdend aan de verplichtingen voor kostprijs + een marge.

  Dat dit een flinke prijsverhoging kan zijn voor een hoop klanten van Sandd is niet zo raar want Sandd rekende tarieven die het niet eens kon rechtvaardigen ondanks het niet volgens afspraak betalen van een hoop van het personeel, aldus uitspraak van een kortgeding.

  PostNL zal zich nu ook gewoon moeten gaan houden aan die verplichtingen en dus ook al het personeel wel binnen de regels betalen en alle nog lopende contracten van klanten van Sandd respecteren en mega veel personeel overnemen maar PostNL gaat natuurlijk zodra het natuurlijkerwijs kan de tarieven aanpassen en mensen die dezelfde route lopen en ook elders overbodig zijn zo veel mogelijk via natuurlijk verkoop of een regeling laten afvloeien.

  Anders is het ook niet te betalen en gaat de post bezorging nog sneller kapot.

  Het 1 kan niet zonder het ander.
7 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare