Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Groene opening voor Wall Street'

Gepubliceerd op 8 mrt 2018 om 14:46 | Views: 1.544

NY-DJ-Industrial Avg 20 nov

24.465,64 0,00 (0,00%)

NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen openen donderdag waarschijnlijk licht hoger. Beleggers wachten onder meer tot president Donald Trump zijn aangekondigde importheffingen op staal en aluminium in een decreet vastlegt. Dat doet hij kort voor het slot van Wall Street. Mogelijk bevat het definitieve plan uitzonderingen voor buurlanden Canada en Mexico en andere belangrijke handelspartners, wat de kans op een handelsoorlog zou verlagen.

Verder verwerken de beleggers het Europese rentebesluit en de toelichting daarop. De ECB besloot zoals verwacht de rente gelijk te houden. Ook zijn er op macrogebied cijfers over de steunaanvragen in Verenigde Staten.

Qua bedrijfsnieuws staat zorgverzekeraar Cigna in de belangstelling. Het bedrijf maakte bekend zorgdienstverlener Express Scripts over te nemen voor 67 miljard dollar.

Kroger

Supermarktketen Kroger opende de boeken en boekte meer omzet. De vergelijkbare verkopen namen ook toe. Ook kledingmerk American Eagle Outfitters kwam met cijfers. Het bedrijf zag de vergelijkbare verkopen met 8 procent toenemen. De winst was gelijk aan de verwachtingen van analisten.

Groothandel Costco had woensdag nabeurs al een kijkje in de boeken gegeven. De omzet van die keten viel hoger uit dan beleggers hadden verwacht. Ook de winst ging omhoog, mede door de Amerikaanse belastingwijziging.

Tronc

De winst van mediabedrijf Tronc, de uitgever van onder meer kranten Chicago Tribune, New York Daily News en Orlando Sentinel, viel beleggers tegen. De omzet van Tronc was wel hoger dan verwacht.

Casino-uitbater Caesars Entertainment boekte winst in het vierde kwartaal, tegen een verlies in dezelfde periode vorig jaar. Die winst kwam deels door een belastingmeevaller. Ook een bedrijfsonderdeel dat aan een faillissement ontsnapte droeg weer bij.

Rent-A-Center

Rent-A-Center kondigde aan een kwart van het personeel op zijn hoofdkwartier te willen ontslaan. Het bedrijf dat meubels en elektronica verhuurt wil zo 65 miljoen tot 85 miljoen dollar besparen.

De Dow-Jonesindex sloot woensdag 0,3 procent lager op 24.801,36 punten. De breed samengestelde S&P 500 zakte licht tot 2726,80 punten en de technologiebeurs Nasdaq won 0,3 procent tot 7396,64 punten.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
NY-DJ-Industrial Avg 100% zegt kopen 1 stemmen

Gerelateerd

NY-DJ-Industrial Avg

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links