Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Kamer roept top ING op het matje

Gepubliceerd op 8 mrt 2018 om 10:38 | Views: 5.703

ING 20 mrt

10,75 -0,22 (-1,97%)

DEN HAAG (ANP) - Na een salarisverhoging voor de topman van ING roept de Tweede Kamer de top van het bedrijf op het matje. President-commissaris Jeroen van der Veer moet op een hoorzitting tekst en uitleg komen geven.

D66-Kamerlid Jan Paternotte kreeg een meerderheid van de Kamer achter zijn voorstel, meldde hij donderdag. Hij vindt de salarisverhoging een bizar besluit en wil dat de top de stap uitlegt.

Grootste oppositiepartij PVV noemt het schandelijk. ,,Terwijl de topmannen vrolijk doorgraaien - 50 procent erbij - moet de gewone man het met een kruimel doen'', aldus PVV-leider Geert Wilders.

Bonusregels omzeild

GroenLinks vindt dat de stap getuigt van stuitende arrogantie. In wat voor universum leeft de top van ING, vraagt fractieleider Jesse Klaver zich af. Bovendien lijkt het erop dat bonusregels worden omzeild, zegt Kamerlid Bart Snels. Hij wil een debat met de minister van Financiën.

Ook de SP is niet te spreken over de salarisverhoging, kort na een recent massaontslag. ,,Hopen op begrip? Ik dacht het niet! Aanpakken'', vindt fractievoorzitter Lilian Marijnissen.

De kleinere linkse oppositiepartij PvdA vindt het stuitend dat de ING-top ,,zichzelf verrijkt'' en medewerkers ,,afscheept'' met 1,7 procent loonsverhoging. Volgens fractievoorzitter Lodewijk Asscher heeft de financiële sector helemaal niets geleerd van de crisis.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
ING 67% zegt verkopen 18 stemmen

Gerelateerd

ING Groep

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
37 Posts, Pagina: « 1 2 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Beursgeslagen
0
En dan hebben we het nog niet eens gehad over de zeer riante wachtgeldregelingen voor de politici. Oh ja...en ook nog niet over het feit dat als ik mijn belasting 1 dag te laat betaal er een onredelijke boete volgt (plus een forse rente van 8%) terwijl als ik geld terug moet krijgen de overheid lang erg op zich laat wachten en nauwelijks rente betaalt.
Zou ook fijn zijn als je kon kiezen om geen muziek te horen als je, zoals gewoonlijk, erg lang aan de belastingtelefoon hangt.
Beursgeslagen
1
"Op het matje roepen" is iemand ter verantwoording bij zich roepen. Dat suggereert een gezagsverhouding. Kan iemand mij uitleggen welke gezagsverhouding er tussen ING en de Kamer bestaat op basis waarvan ING op het matje geroepen kan worden?
Beursgeslagen
0
quote:

M.Evertse1 schreef op 8 mrt 2018 om 15:30:


Je kunt toch ook gewoon weg gaan bij die bank


Dat kan zeker. Maar is best lastig overigens als je bv. door een hypotheek "ingelockt" bent.
Beursgeslagen
0
quote:

jaar2018 schreef op 8 mrt 2018 om 14:31:


Weer ophef dank zij die nare wereldvreemde nerd Jeroen van der Veer, die man moet maar eens snel verdwijnen van het toneel. Die man is nog van de vorige eeuw die staat totaal niet meer in de huidige samenleving.
Hij is ook de geheime bron van in de Datsja van Poetin, die de Volkskrant inlichte en een Judas streek flikte door Halbe Zijlstra onderuit te halen en te verraden.
Walgelijke vent om te horen op de AVA,s van ING, Boskalis en Shell.


Pardon, Halbe Zijlstra verraden? Er is er maar een die Halbe Zijlstra heeft verraden en dat is hij zelf. Al lang geleden ergens in z'n jeugd. Is echt iets heel erg fout gegaan in het leven van die man. Vind het zielig en heb diep medelijden met hem. Een potentieel competente man met maar een echte vijand: hijzelf. Een les voor iedereen die zich groter voor wil doen dan hij/zij is.
willem1000
0
fff, Peter mijn dank. In ieder geval heb ik in u in deze zaak een gelijkgestemde geest gevonden. Dat regenten-college in den Haag: uit de tijd en niet op de hoogte van huidige internationale overeenkomsten. Zou dit de gehele Kamer betreffen? Wat gaat er gebeuren als er nu een echte handelsoorlog plaatsvindt, de exposure-rate voor Nederland is zeer hoog bij zo'n event. Daar hoor je de politiek niet over.
Belske
0
Geef hem 5 miljoen , aandeel gaat toch lekker (omlaag)
Van 16 naar 14 straks van 14 naar 12 komt helemaal goed daar ,
alfaomega
0
Ik ben benieuwd of Hoekstra ook zo'n grote mond had toen hij nog McKinsey werkte - uitte hij toen ook kritiek op het nog veel hogere salaris dat de meest senior partners daar verdienen? Vermoed van niet...

Was Hoekstra ook kritisch toen hij bij Shell werkte? Shell, waar de arbeidsvoorwaarden nog ouderwets bovensporig zijn?

Wellicht zou het goed zijn als de salarissen van 2e kamerleden wat meer buitensporig zouden zijn zodat er ECHT talent de politiek in zou gaan en we verlost kunnen worden van de geitenwollensokken ex-leraren, ex-ambtenaren, ex-journalisten vier handen op een buik ouwe jongens krentenbrood salon socialisten.
Wimv0a93k
0
Helemaal mee eens GoldenRobbie.
Hypocrieter heb je ze niet:

2. Aan de linkse partijen: jullie achterban, Kok, Wouter Bos, verdien(d)en meer dan Hamers bij ING. Dus, jullie achterban deed het ook.
de kleine johannes
0
De enige echte oplossing volgt hier: banken horen geen beursgenoteerde ondernemingen te zijn.
DeZwarteRidder
0
quote:

de kleine johannes schreef op 9 mrt 2018 om 08:26:


De enige echte oplossing volgt hier: banken horen geen beursgenoteerde ondernemingen te zijn.

Juist wel, want dan is er veel meer openheid.
wtanis
0
Al die graaiers lekker naar het buitenland laten gaan. Er zijn dan nog genoeg goede bestuurders over die het voor minder dan 1 miljoen. Willen doen zoals ABNAMRO, RABO ENZ.
JohanG
0
fred12345 8 mrt 2018 om 11:32


quote:
willem1000 schreef op 8 mrt 2018 om 11:25:


De staat blijft blijf maar nivelleren onder leiding van Klaas Knot, die o zo graag de pensioen fonds gelden aan zijn vriendjes zou willen uitdelen.
Waar zou het meedere door de bedrijven verdient naar toe moeten? Volgens deze politieke heren naar nog meer staats medewerkers en volgers, met een zo laag mogelijk loon en zonder baanzekerheid. Weet wel,Klaas Knot en de zijnen kosten heel veel geld,terwijl de revenuen op het produkt dat deze mensen leveren in beurs termen al lange tijd als gedevalueerd moet worden beschouwd.( Schoppen tegen Draghi, als laatste redmiddel om eigen baantje nog enige waarde aan te meten is gelukkig zo langzamerhand uitgewerkt).


Bovenstaande bijdrage is te dom voor woorden..Klaas Knot heeft niks en totaal niks met de beloning van Hamers te maken.


De 2e Kamer ook niet!
MultiPlex
0
Wat een populisme in Den Haag. Een beetje verontwaardigd doen voor de buhne. Het signaal wat ING geeft is duidelijk: er is geld over bij banken/multinationals en de lonen moeten fors omhoog. Lijkt me goed als ze in Den Haag daar niet verontwaardigd over gaan doen, maar dat signaal gewoon oppikken en erin meegaan.
alfaomega
0
"GroenLinks wil dat Kamervoorzitter Khadija Arib een beroep gaat doen op Van der Veer om toch nog volgende week naar de Kamer te komen. ,,Ik vind dit niet aanvaardbaar. De voorzitter van de raad van commissarissen van ING heeft een beloningsbesluit genomen dat voor grote maatschappelijke commotie zorgt. De Kamer wil hem op korte termijn horen", zegt Bart Snels van GroenLinks."

Wie de fok denkt Bart Snel wel dat hij is?
37 Posts, Pagina: « 1 2 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links