Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Kostenbesparingen helpen Kas Bank vooruit'

AMSTERDAM (AFN) - Vooral kostenbesparingen hebben de resultaten van Kas Bank vooruit geholpen. Dat schrijven analisten van ING in een rapport over de effectendienstverlener. Verder benadrukt de bank de prestaties van Kas Bank in het slotkwartaal van 2017.

Kas Bank zag de inkomsten in de laatste maanden van 2017 met 10 procent dalen, ten opzichte van het kwartaal daarvoor. De nettowinst in de maanden oktober, november en december kwam uit op 2,2 miljoen euro. Deze viel daarmee 50 procent lager uit ten opzichte van het derde kwartaal.

De operationele kosten daalden in de periode met 7 procent. ING wees wel direct op de ,,focus op groei" die Kas Bank beloofde, geholpen door fintech- en governance-oplossingen in onder meer de Duitse en Britse markt.

Besparingsplan

Dat de knop sneller om kan bij Kas Bank dankt het bedrijf aan de eerder dan verwachte afronding van het besparingsplan. Kas Bank denkt de kosten nu eind 2018 al structureel met 20 miljoen euro omlaag te krijgen. Dat is een jaar eerder dan voorzien. Al met al bestempelde ING de resultaten van Kas Bank als neutraal.

ING handhaafde zijn hold-advies op Kas Bank met een koersdoel van 10 euro. Het aandeel noteerde omstreeks 10.00 uur 1 procent lager op 10,42 euro.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links