Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Boskalis onderuit op Damrak

Boskalis onderuit op Damrak

AMSTERDAM (AFN) - Baggeraar en maritiem dienstverlener Boskalis stond donderdag flink onder druk op Beursplein 5, na de presentatie van zijn jaarresultaten. De beurs in Amsterdam verwerkte verder cijfers van verf- en chemiebedrijf AkzoNobel en metalenspecialist AMG. Beleggers zijn in afwachting van het rentebesluit en de toelichting daarop van de Europese Centrale Bank (ECB), later op de dag.

De hoofdindex op Beursplein 5 stond in het eerste handelsuur 0,1 procent hoger op 531,04 punten. De MidKap steeg 0,2 procent tot 815,65 punten. De graadmeter in Londen zakte 0,1 procent, Frankfurt stond vlak en Parijs won 0,1 procent.

Boskalis kelderde 10 procent in de AEX. Het bedrijf behaalde vorig jaar een lagere omzet, onder druk van lastige marktomstandigheden. Verder denkt dat het bedrijf dat dit jaar opnieuw uitdagend zal worden. Daarnaast degradeert het aandeel binnenkort naar de MidKap. AkzoNobel won na een lagere opening 0,2 procent in de hoofdindex. Bij het concern heeft de verf- en coatingsdivisie nog altijd last van hoge grondstofkosten en nadelige wisselkoerseffecten. De omzet groeide licht, maar de nettowinst daalde met 14 procent.

Euro

Bij de kleinere fondsen zakte Stern meer dan 5 procent. De autodealer heeft veel last van de sterke opkomst van private lease en van felle concurrentie op de markt voor tweedehands auto's. De onderneming heeft daardoor afgelopen jaar flink minder winst gemaakt dan in 2016, hoewel de omzet en het marktaandeel wel verder zijn toegenomen. Kas Bank werd 1,1 procent lager gezet na jaarcijfers, terwijl metalenspecialist AMG 2,6 procent steeg.

Het Duitse modehuis Hugo Boss zakte ruim 5 procent in Frankfurt en farmaceut Merck speelde 2 procent kwijt, na cijfers. Ook de Belgische bank KBC (plus 0,2 procent in Brussel) en het Franse supermarktconcern Casino (min 5 procent in Parijs) openden de boeken. Energiebedrijf Engie schoot bijna 4 procent omhoog in Parijs na een verhoging van het dividend.

De euro noteerde 1,2404 dollar, tegen 1,2428 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,2 procent meer op 61,25 dollar. Brentolie steeg 0,1 procent in prijs tot 64,44 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX
HAL Trust

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. AEX 14:09
    876,71
    +0,31% +2,69
  2. HAL Trust 13:36
    124,800
    -0,16% -0,200

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links