Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Altice voert winst op

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Altice heeft afgelopen kwartaal fors meer winst behaald op een omzet die iets hoger lag dan dezelfde periode een jaar eerder. Dat maakte het kabelconcern woensdag bekend.

De brutowinst (ebitda) voor eenmalige posten bedroeg 2,3 miljard euro. Dat is bijna 16 procent meer dan een jaar eerder. De stijging komt niet onverwacht, zo bleek uit een gemiddelde schatting van analisten die door persbureau Bloomberg waren gepolst.

De omzet in het vierde kwartaal kwam uit op 6,1 miljard euro. Dat betekende een stijging met 2,7 procent ten opzichte van het vierde kwartaal van 2015. In Frankrijk en Portugal was de omzetplus met respectievelijk 0,6 en 0,5 procent het meest bescheiden. In de Verenigde Staten steeg de omzet bij Optimum met krap 6 procent en bij Suddenlink met ruim 8 procent.

Toelichting

Topman Michael Combes sprak in een toelichting op de resultaten van een omslag in Europa en sterke resultaten in de Verenigde Staten. In Frankrijk was voor het eerst sinds een periode van 24 kwartalen sprake van omzetgroei. Daarmee lijken de inspanningen die Altice pleegde om snelle netwerken in Frankrijk uit te rollen zich uit te betalen.

In de Verenigde Staten is Altice drukdoende zich meer en meer als kabel- en tv-bedrijf te onderscheiden. Het bedrijf overweegt zijn Amerikaanse activiteiten naar de beurs in New York te brengen. Ook kijkt het in de VS naar verdere acquisities.

In Europa lijken vooralsnog geen nieuwe overnames in de maak. Daarvoor is volgens de topman momenteel geen tijd aangezien het bedrijf drukdoende is de bedrijfsvoering in Europa te stroomlijnen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 9 maart 2017 00:45
    Foute kop. Bruto winst is geen winst. Onder andere de rente moet gewoon betaald worden (ruim 3 miljard) Uit het persbericht kan ik niets over netto winst vinden. Alleen de netto schuld is terug te vinden. Deze bedraagt ruim 50 miljard Euro. Ook over de afschrijvingen is niets te vinden (miljarden). Dus maar wachten op het jaarrapport in april.
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links