Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TKH verwacht veel van vliegveldverlichting

AMSTERDAM (AFN) - TKH heeft hoge verwachtingen van zijn nieuwe verlichtingssysteem voor start- en landingsbanen. Binnen drie tot vijf jaar moet het systeem goed zijn voor een omzet van vijftig tot honderd miljoen euro. Dat zei bestuursvoorzitter Alexander van der Lof dinsdag in een toelichting op de jaarcijfers.

De onderneming uit Haaksbergen heeft een manier bedacht om lampen in de start- en landingsbanen te kunnen vervangen zonder de stroom uit te hoeven schakelen. Daardoor kunnen onderhoudskosten fors omlaag en hoeven banen minder lang dicht voor onderhoud. Ook is het systeem veiliger voor monteurs.

De verlichting wordt getest op Airport Groningen Eelde en het bedrijf wil binnenkort een samenwerking met een grotere luchthaven onthullen. ,,Verschillende partijen hebben investeringen uitgesteld om te kunnen wachten tot onze certificering rond is zodat ze met ons in zee kunnen gaan."

Autobandenmachines

Het concern maakte eerder op de dag bekend dat de belangrijke verkoop van autobandenmachines aan China afgelopen jaar is gekelderd. THK verwacht op termijn met die tak weer te kunnen groeien. De cameratechnologieën van TKH draaiden afgelopen jaar wel goed en zorgden ervoor dat de omzet toch nog licht steeg, naar 1,4 miljard euro.

De camera's van THK worden gebruikt voor onder meer kwaliteitscontroles van producten, in beveiligingssystemen in tunnels en voor slimme toepassingen in parkeergarages. Daarnaast heeft THK, van oudsher een kabelbedrijf, onder meer fors geïnvesteerd in onderzeese kabels voor boorplatformen en windmolenparken. Vooral door groei van windenergie verwacht THK ook uit die sector 50 tot 100 miljoen euro omzet op de middellange termijn.

Lees over dit aandeel ook

  1. 27 mrt Janus Henderson groter in TKH
  2. 07 mrt TKH-beleggers moeten wat langer wachten

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
TKH

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

TKH Group

40,200 19 apr
-0,480 -1,18%
Premium

TKH-beleggers moeten wat langer wachten

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links