Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Wall Street blijft dicht bij huis

Gepubliceerd op 8 feb 2019 om 22:17 | Views: 5.142

NY-DJ-Industrial Avg 20 nov

24.465,64 0,00 (0,00%)

NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn vrijdag wisselend gesloten na het grootste deel van de dag in de min te hebben gestaan. Handelszorgen drukten het sentiment op Wall Street, nadat de Amerikaanse president Donald Trump heeft aangegeven dat hij de Chinese president Xi Jinping deze maand niet zal ontmoeten om een handelsdeal te sluiten.

Een tijdelijke wapenstilstand in het handelsconflict loopt op 1 maart af en daarna worden mogelijk alle tijdelijk buiten werking gestelde importheffingen van beide landen weer van kracht.

De Dow-Jonesindex sloot 0,3 procent lager op 25.106,33 punten. De brede S&P 500 steeg 0,1 procent, tot 2707,88 punten. Techbeurs Nasdaq ging eveneens 0,1 procent omhoog tot 7298,20 punten.

Toys 'R' Us

Door de zorgen over een handelsakkoord leverden bedrijven die veel zaken doen met China in. Onder meer chipmakers als Qualcomm, Micron Technology en Intel werden tot 2 procent lager gezet. Ook techreuzen Amazon, Apple en Google-moeder Alphabet verloren. Zij gingen tot 1,6 procent omlaag.

Beleggers verwerkten verder de cijfers van speelgoedmakers Mattel en Hasbro. Mattel verkocht meer Barbiepoppen en lette scherp op de kosten. Daardoor verraste het bedrijf met een kwartaalwinst. Het aandeel werd 23,2 procent hoger gezet. Hasbro heeft nog altijd last van het omvallen van speelgoedwinkelketen Toys 'R' Us en zag de omzet en winst dalen. De maker van speelgoed als Transformers en My Little Pony dikte 1 procent in.

Burberry

Ook cosmeticabedrijf Coty (plus 32,2 procent) opende de boeken. De onderneming kwam met een sterker dan verwachte omzet onder meer door een samenwerking met het Britse modehuis Burberry. Reisboekingsbedrijf Expedia won 2,3 procent na cijfers.

Verder stond Arconic (min 3,3 procent) in de belangstelling. De leverancier van onderdelen aan de auto- en vliegtuigindustrie gaat zich splitsen in twee zelfstandige bedrijven.

De euro was 1,1324 dollar waard, tegen 1,1328 dollar bij het sluiten van de Europese beurzen. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 0,2 procent tot 52,72 dollar. Brent werd 0,8 procent duurder op 62,12 dollar per vat.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
NY-DJ-Industrial Avg 75% zegt kopen 4 stemmen

Gerelateerd

NY-DJ-Industrial Avg

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links