Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Inval bij fintech Wirecard in Singapore

Gepubliceerd op 8 feb 2019 om 15:04 | Views: 4.218

ADYEN NV 15:16

668,60 +7,00 (+1,06%)

SINGAPORE (AFN/BLOOMBERG) - De politie van Singapore heeft vrijdag een inval gedaan bij het kantoor van het Duitse fintechbedrijf Wirecard. Onlangs waren er berichten dat er meerdere serieuze overschrijdingen zoals vervalsing van rekeningen plaats zouden hebben gevonden bij de Singaporese tak van Wirecard. Achter de fraude zou een grotere operatie kunnen zitten, zoals witwassen van crimineel geld.

Volgens ingewijden zijn laptops in beslag genomen en werden werknemers en managers benaderd met vragen, schrijft de Financial Times. De zakenkrant publiceerde vorige week een artikel over vermeende fraude bij Wirecard. Een hooggeplaatste bestuurder zou verdacht worden van het gebruiken van vervalste documenten bij diverse dubieuze transacties.

Wirecard meldt in een verklaring dat er geen sluitend bewijs is gevonden na intern en extern onderzoek naar de zaak. Wirecard is voornemens juridische stappen te nemen tegen de Financial Times vanwege ,,onethische berichtgeving''. Op de beurs in Frankfurt ging het aandeel Wirecard hard omlaag na het nieuws.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
ADYEN NV 50% zegt kopen 4 stemmen

Gerelateerd

ADYEN NV

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links