Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Lager bedrijfsresultaat voor Vopak'

Gepubliceerd op 8 februari 2019 13:23 | Views: 4.049

HAL Trust 10 jul

124,00 +0,20 (+0,16%)

Vopak 10 jul

48,52 +0,20 (+0,41%)

AMSTERDAM (AFN) - Het bedrijfsresultaat van Vopak is in 2018 waarschijnlijk gedaald, zoals het tankopslagbedrijf zelf had voorspeld. De onderneming komt woensdag voorbeurs met haar cijferpublicatie.

Het bedrijf waarschuwde begin vorig jaar al dat de resultaten onder druk zouden komen te staan door de zwakkere vraag naar opslagdiensten in de oliemarkt en negatieve wisselkoerseffecten. Mede dankzij besparingen en de uitbreiding van opslagcapaciteit ziet Vopak de mogelijkheid om het resultaat dit jaar aanzienlijk te verbeteren.

Uit een consensus opgesteld door Bloomberg wordt door analisten een omzet voorspeld van bijna 1,3 miljard euro, een fractie lager een jaar eerder. Het bedrijfsresultaat exclusief bijzondere posten (ebitda ex-items) zou volgens de schattingen uitkomen op bijna 636 miljoen euro, van 763 miljoen euro in 2017. Op nettobasis komt de winst naar verwachting uit op bijna 263 miljoen euro. Dat was ruim 235 miljoen euro in het jaar daarvoor.

Strategisch onderzoek

Vopak hield in november een beleggersdag. Er werd toen gemeld dat het bedrijf goed op weg is met zijn strategie tot 2020. Het concern richt zich op een rendement op investeringen (roce) tussen de 10 en 15 procent. Vopak investeert in de periode 2017 tot en met eind dit jaar minimaal 950 miljoen euro in uitbreiding van zijn portfolio. De kosten moeten met 40 miljoen euro worden verlaagd tegen eind 2019.

Aan zijn aandeelhouders wil het bedrijf 25 tot 75 procent van de nettowinst uitbetalen. Dat was voorheen 25 tot 50 procent. Met het nieuwe beleid wil Vopak zorgen voor een stabiel tot groeiend dividend.

Beleggers en analisten zullen verder ook aandacht hebben voor de plannen van Vopak voor zijn terminals in Amsterdam, Hamburg, Tallinn en Algeciras. Het bedrijf is bezig met een strategisch onderzoek, waarbij de marktwaarde van die terminals wordt getest. Dit onderzoek kan resulteren in een verkoop.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
HAL Trust 50% zegt kopen 4 stemmen
Vopak 50% zegt kopen 4 stemmen

Gerelateerd

HAL Trust

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Vopak Koninklijke

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare